News

Pravda: România şi Polonia, primele “candidate” pentru atacuri cu rachete Kalibr din Rusia

Presa de propagandă rusească transmite că România și Polonia se află printre primele țări ”candidate” care sunt vizate de atacuri cu rachete Kalibr, din partea Kremlinului.
27.04.2022 | 10:11
Pravda Romania si Polonia primele candidate pentru atacuri cu rachete Kalibr din Rusia
Presa de la Kremlin: România și Polonia ar fi principalele ținte ale unor atacuri cu rachete Kalibr, din partea Rusiei. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Pravda, o publicație rusă de propagandă, transmite că România și Polonia sunt primele țări ”candidate” vizate de un atac cu rachete de tip Kalibr din partea Kremlinului. Asta pentru că aceste teritorii ar livra cel mai mult armament în Ucraina.

Presa rusă spune că România și Polonia sunt primele ținte ale unor atacuri cu rachete de tip Kalibr

Nici oficialii din Marea Britanie nu au trecut neobservați, după ce  ministrului adjunct al apărării, James Hippie, a transmis că: ”este absolut legitim” ca Ucraina ”să lovească adânc” Rusia pentru perturbarea logisticii.

ADVERTISEMENT

”Londra tocmai a justificat atacurile armatei ruse asupra logisticii din țările NATO care furnizează arme guvernului de la Kiev. Polonia și România sunt pe primul loc”, este menționat într-un articol din Pravda.

În ceea ce privește afirmația ministrului apărării din Marea Britanie, care a stârnit un sentiment de revoltă la Kremlin, a fost următoarea:

ADVERTISEMENT

”Este absolut legitim ca Ucraina să lovească adânc în Rusia pentru a perturba logistica, dacă aceste provizii nu sunt întrerupte, acest lucru va duce direct la moarte și vărsare de sânge pe teritoriul Ucrainei”, a transmis James Hippie.

Nu a durat mult până ca Maria Zakharova, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe să critice spusele oficialului britanic. Ea a remarcat că de dragul ”încălcării logisticii proviziilor militare”, Rusia poate ataca ținte militare ale țărilor NATO care furnizează armament Kievului.

ADVERTISEMENT

”Înțelegem corect? La urma urmei, acest lucru duce direct la moarte și vărsare de sânge pe teritoriul Ucrainei. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre aceste țări”, a declarat Maria Zakharova pe Telegram.

Țările NATO care sunt vizate de atacuri cu rachete Kalibr din partea Rusiei

Pravada a arătat și o listă a țărilor NATO care sunt ținte ale unor atacuri din partea Rusiei cu rachete Kalibr, pe motiv că susțin Ucraina cu armament.

ADVERTISEMENT
  • Republica Cehă,
  • Polonia,
  • Slovenia,
  • Turcia,
  • Germania,
  • STATELE UNITE ALE AMERICII

Pravda: ”România va invada Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni”

Tot Pravda mai scrie că România ”va invada” Transnistria pentru a-și salva ”frații moldoveni de acolo.” Aceeași publicație mai notează că România și Polonia:

”Nu vor supraviețui unui atac cu rachete Caliber nici fizic, nici mental. Ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care îl vor pierde, deoarece se comportă greșit”, transmite Pravda.

ADVERTISEMENT