News

Prefectul Capitalei, despre măsurile de relaxare. “Pericolul este minim dacă persoanele sunt vaccinate”

Alin Stoica spune că măsurile de relaxare care vor fi aplicate de la 1 iunie au fost concepute pentru a încuraja populația să se vaccineze.
27.05.2021 | 23:19
Prefectul Capitalei despre masurile de relaxare Pericolul este minim daca persoanele sunt vaccinate
ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei a comentat măsurile de relaxare care se vor aplica de la data de 1 iunie. Alin Stoica spune că pericolul de infectare este foarte mic dacă persoanele sunt vaccinate.

Prefectul Capitalei a declarat că deocamdată nu știe exact cum vor fi aplicate noile măsuri.

Prefectul Capitalei, despre măsurile de relaxare

Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de relaxare care se vor aplica peste câteva zile. Una dintre cele mai comentate este cea privind creșterea numărului participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Pentru nunți în interior pot fi 50 de persoane și la exterior cu până la 70 de persoane. În schimb, dacă toți invitații sunt vaccinați, nu mai este impusă o limită de participanți.

ADVERTISEMENT

“Pericolul este minim dacă persoanele sunt vaccinate. Au fost la discuții cu organizatori de festivaluri care s-au plâns că un număr mic de participanți face totul foarte neatractiv. Și au dreptate.

Nu știu exact cum se vor aplica regulile la concerte. Așteptăm să vedem toate regulile publicate și apoi vedem cum le aplicăm. 

ADVERTISEMENT

Am înțeles că se deschid și cluburile, discotecile și bazinele de înot. Măsura este luată în aceeași linie. Să-i încurajeze pe oameni să se vaccineze”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Ce spune Alin Stoica despre renunțarea la mască în interior

De la 1 iunie, se renunță la purtarea măștii la birou. Cu condiția ca în spațiul închis să nu fie mai mult de 5 persoane și toate să fie vaccinate.

ADVERTISEMENT

“Eu am făcut o asemenea propunere, dar nu știu de ce s-a limitat numărul la 5. Mă voi lămuri. Probabil că din cauză că aceste persoane ar putea să interacționeze cu altele”, a mai spus prefectul.

Alin Stoica promite că profesorii și elevii se vor putea vaccina în cabinetele școlare. Are însă o problemă. Nu sunt destui medici disponibili.

ADVERTISEMENT

“Este o inițiativă CNCAV. Se dorește vaccinarea cât mai multor copii, deocamdată vârsta 16-18 ani, iar daca se obține acceptul și pentru grupa de vârstă 12-15, suntem în legătură cu inspectoratele școlare pentru o perioada mai lungă pentru a deschide puncte de vaccinare în cabinetele școlare.

Singura componentă care necesită mai multă concentrare este componenta umană, pentru că medicii sunt cei care lipsesc”, a spus pentru Realitatea Plus prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT
Tags: