ADVERTISEMENT
News

Prefectura Bucureștiului a decis să suspende examenele pentru obținerea permisului de conducere, de teama Covid-19

Autor: Flaviu Popa | 01.07.2020 | 23:17
Prefectura Bucureștiului a decis să suspende examenele pentru obținerea permisului de conducere, de teama Covid-19
Examenele pentru permisul de conducere vor fi reluate în curând, dar vor exista o serie de reglementări în ceea ce privește măsurile de siguranță

Prefectura Bucureștiului a decis să suspende temporar examenele pentru obținerea permisului de conducere.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în situația în care numărul de infectări din România e în creștere.

Reluarea activității va fi comunicată la o dată ulterioară, însă reprezentanții Prefecturii au dat asigurări că toate informațiile importante vor fi comunicate publicului în timp util.

ADVERTISEMENT

Examenele pentru școala de șoferi au fost suspendate la București

Pandemia de Covid-19 face victime colaterale în rândul celor care doresc să obțină un carnet de șoferi. Aceste persoane vor trebui să mai aștepte o perioadă până când vor putea să-și îndeplinească visul.

Prefectul Municipiului București a emis ordinul potrivit căruia, începând cu data de 02.07.2020, se suspendă temporar următoarele activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București:

ADVERTISEMENT

-proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere;
-proba practică pentru obţinerea permisului de conducere;
-înregistrarea dosarelor candidaţilor pentru susţinerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere;
-programarea pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere”, se arată în comunicat.

Decizia a fost luată „având în vedere prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 313 din 26.02.2020 pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în aplicarea art. 4 alin. (6) și alin. (7) din Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 275 alin. (1) din O.U.G nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

România se află pe o pantă ascendentă a infectărilor cu Covid-19, astfel că țara noastră riscă să se reîntoarcă la noi măsuri de restricție dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!