News

Pregătește remanieri premierul Nicolae Ciucă? Ce spune Alina Gorghiu, șefa Senatului: ”Instabilitatea politică foloseşte acum doar ruşilor”

Pregătește remanieri premierul Nicolae Ciucă? Alina Gorghiu, președintele Senatului, a vorbit despre acest subiect și a precizat că o instabilitate politică este utilă în momentul de față doar rușilor.
21.08.2022 | 15:04
Pregateste remanieri premierul Nicolae Ciuca Ce spune Alina Gorghiu sefa Senatului Instabilitatea politica foloseste acum doar rusilor
Alina Gorghiu, liderul Senatului, a vorbit despre posibile remanieri din Guvern. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu, președintele Senatului, a vorbit despre posibilitatea ca în Guvern să existe remanieri, după ce luna aceasta premierul Nicolae Ciucă, întrebat fiind despre acest subiect, nu le-a exclus.

Alina Gorghiu spune că în PNL nu s-a discutat despre remaniere guvernamentală

Alina Gorghiu a declarat că în interiorul Partidului Național Liberal (PNL) nu s-a discutat despre tema remanierii guvernamentale. Ea a mai precizat că singurul care va avea habar despre acest demers va fi prim-ministrul.

ADVERTISEMENT

”Este un lucru cât se poate de sănătos ca, din când în când, atunci când unele portofolii nu au miniştri performanţi, să se întâmple şi remanierea, numai că această remaniere, la acest moment, nu se întâmplă.

De ce? Este opţiunea premierului care a făcut în mod constant evaluarea miniştrilor şi a acţiunii pe care au derulat-o în cadrul ministerelor (…)

ADVERTISEMENT

Ca atare, în interiorul partidului nu s-a discutat de remaniere. La acest moment, singurul care va şti calendarul este primul ministru al României, singurul care are atribuţii”,  a declarat liderul Senatului, la Prima TV, scrie News.ro

Care este teama Alinei Gorghiu și a membrilor coaliției PNL-PSD

Alina Gorghiu a mai transmis că, în prezent, teama sa și a colegilor ei din coaliție nu este de remaniere, ci de instabilitatea politică, deoarece i-ar ajuta pe ruși.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu a negat că în coaliție există un conflict permanent și a subliniat că sunt doar polemici pe anumite puncte unde se ajunge la un acord comun.

Totodată, președintele Senatului a mai precizat pentru sursa menționată anterior că este nevoie acum de o stabilitate politică, având în vedere faptul că va urma o iarnă dificilă, așa cum au anunțat și reprezentanții Executivului.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă: ”Nu am spus că nu este nevoie de remaniere”

Toate aceste afirmații ale Alinei Gorghiu au loc după ce premierul Nicolae Ciucă a spus săptămâna trecută, într-o conferință de presă la Sinaia, că nu exclude o remaniere de miniștri, referindu-se la aceea care nu-și îndeplinesc atribuțiile.

”La sfârșitul lunii iulie (n.red. după finalizarea evaluării miniștrilor) nu am spus că nu este nevoie de remaniere. De remaniere este nevoie când nu se îndeplinesc sarcinile și atribuțiile.

Remanierea este un atribut al premierului și ea va fi făcută în funcție de rezultatele și actvitatea fiecărui ministru în parte”, a spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”