Sport

Un nou post TV de sport în România: va transmite Jocurile Olimpice de la Paris din 2024!

Dan Turturică, președintele Televiziunii Română, a anunțat lansarea TVR Sport, post care va transmite competiţii sportive şi emisiuni pe aceeaşi tematică.
28.03.2024 | 21:39
Un nou post TV de sport in Romania va transmite Jocurile Olimpice de la Paris din 2024
TVR Sport debutează sâmbătă, 30 martie. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ultimii doi ani, TVR a luat trei licențe audiovizuale. Au fost reintroduse în grila de programe TVR Info şi TVR Cultural, în 2022, în timp ce în noiembrie 2023 a fost lansat TVR Folclor.

Când apare în grila de programe TVR Sport

Noul post de televiziune se va numi TVR Sport și își va începe emisia de sâmbătă, 30 martie.

Conform comunicatului dat de televiziunea publică, TVR Sport va debuta sâmbătă, iar grila de programe va aborda o gamă largă de sporturi, precum şi o serie de programe în exclusivitate, cu imagini din arhiva de aur a televiziunii, ştiri, emisiuni-portret, interviuri şi dezbateri pe teme specifice.

ADVERTISEMENT

Noul post TV are parte din drepturile de difuzare ale unuia dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului, Jocurile Olimpice 2024, competiție ce va desfăşura în perioada 26 iulie-11 august 2024. Drepturile integrale ale evenimentului de la Paris sunt deţinute de Eurosport.

TVR Sport este al 14-lea canal al Televiziunii Publice și va fi principalul mijloc al TVR de promovare a valorilor sportive românești, dar și a sportului ca mod de viață sănătos.

ADVERTISEMENT

Comunicatul TVR: ”Mai bine mai târziu decât niciodată”

Dan Turturică, președintele TVR, a emis un comunicat prin care anunță detalii despre TVR Sport și a dat asigurări ”că toţi sportivii României, chiar şi cei cărora nu le-a luat nimeni vreodată un interviu sau nu i-a menţionat în vreo ştire când au luat o medalie vor avea uşa deschisă la televiziunea publică”.

”Un canal ce ar fi trebuit pornit încă de acum 30 de ani, când televiziunea publică deţinea drepturile de difuzare pentru toate marile competiţii fotbalistice europene şi când nu rata niciun eveniment sportiv de marcă.

ADVERTISEMENT

Chiar şi acum 20 de ani ar fi fost bine! Cu greu ar fi putut fi detronat din poziţia de prim canal de sport al României cu un asemenea avans.

Dar, mai bine mai târziu decât niciodată! Sunt numeroase sporturi ignorate de mai toate televiziunile”, se mai regăsește în comunicatul dat de Dan Turturică despre TVR Sport.

ADVERTISEMENT

Ce va mai cuprinde grila TVR Sport

  • „Ora de sport” – va aduce pentru prima dată la o televiziune de sport competiţii şcolare – handbal, judo, atletism, tenis de masă, scrimă, baschet 3×3, fotbal, volei – naţionale sau regionale.
  • „Ora olimpică” – va oferi ultimele noutăţi despre competiţii, calificări, sportivi români, evenimente – tot ce este relevant pentru telespectatori în aşteptarea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
  • „Podcasturile TVR SPORT” – va aborda teme care vizează legende sportive, sportivi în activitate, medicină sportivă etc.
ADVERTISEMENT
Tags: