ADVERTISEMENT
News

Prejudiciu de milioane de euro la cimitirele din București. Nicușor Dan: ”Am depus la DNA o plângere”

Autor: Robert Cristea | 14.05.2021 | 00:01
Prejudiciu de milioane de euro la cimitirele din București. Nicușor Dan: ”Am depus la DNA o plângere”
Prejudiciu de milioane de euro la cimitirele din București. Nicușor Dan: ”Am depus la DNA o plângere”. Sursa foto: Inquam photos/Octav_Ganea

Nicușor Dan a anunțat joi că a depus la DNA o plângere pentru un prejudiciu important la cimitirele din București.

ADVERTISEMENT

Primarul Bucureștiului a transmis că paguba estimată este de ordinul milioanelor de euro. Ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice, Nicușor Dan nu a putut oferi mai multe detalii momentan.

Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională „e cu atât mai cinică”, a precizat Primarul general al Capitalei, conform Antena3.

Nicușor Dan, plângere penală la DNA. Prejudiciu de milioane de euro la cimitirele din București

„Am depus ieri (miercuri – n.r.) la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică”, spune Nicușor Dan.

Primarul a explicat că nu poate să ofere mai multe detalii ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice în această chestiune.

„Asigur însă bucureștenii că orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Acum 2 zile, DLAF a anunțat că a trimis la DNA dosarul privind afacerea cu fonduri europene în care au fost implicați Dan Barna și sora acestuia.

Dan Barna a declarat, marți, la Parlament, că în cazul în care va porni urmărirea penală împotriva sa se va retrage din funcții.

ADVERTISEMENT

Dan Barna a postat un mesaj pe Facebook în care susținea că nu are nicio informație oficială de la Departamentul de Lupta Antifraudă că ar fi fost trimise documente care îl vizează la DNA.

„Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine”, a scris Barna.

ADVERTISEMENT

Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) a confirmat că a trimis dosarul la DNA, se arată într-o informare de presă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!