Sport

Haos în Premier League. Numărul de cazuri de Covid-19 este mai mult decât dublu față de ultima testare

Situația este tot mai alarmantă în Premier League, după ce la ultima testare numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 este mai mult decât dublu față de precedenta campanie.
21.12.2021 | 10:39
Haos in Premier League Numarul de cazuri de Covid19 este mai mult decat dublu fata de ultima testare
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că runda precedentă a fost marcată de amânarea mai multor partide din cauza focarelor de coronavirus de la cluburi, șefii fotbalului din Anglia au luat decizia să nu amâne etapa programată de Boxing Day.

Și asta deși majoritatea cluburilor ar fi dorit să nu mai joace în acest an și campionatul să fie reluat abia la mijlocul lunii ianuarie pentru a se trece peste această perioadă în care numărul infectărilor cu varianta Omicron este în creștere în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Cazurile de Covid-19 s-au înmulțit în Premier League

După ce a decis ca totul să decurgă conform programării inițiale, Premier League a anunţat că au fost înregistrate 90 de cazuri pozitive de infectare cu Covid-19 în ultimele şapte zile, un număr mai mult decât dublu faţă de ultimul raport şi un record de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Conform Daily Mail, între 6 şi 13 decembrie s-au înregistrat 42 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce între 13 şi 20 decembrie acestea au ajuns la 90. În ultima perioadă, zece meciuri au fost amânate din cauza noului val, şase numai în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Doi dintre cei care au susținut vehement amânarea partidelor din acest final de an au fost managerii germani ai echipelor Liverpool și Chelsea, Jurgen Klopp și Thomas Tuchel. Antrenorul ”cormoranilor” a făcut scandal după jocul cu Tottenham când a descoperit că în sala de conferințe nu exista dezinfectant.

77% dintre fotbaliști, imunizați cu schemă completă

Șefii Premier League a dat publicităţii situaţia persoanelor vaccinate în cele 20 de cluburi ale campionatului. Potrivit acestui raport, 84 la sută dintre jucători sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, o proporţie inferioară altor ligi, cum ar fi cea germană, în care 94 la sută dintre fotbalişti şi membri ai staff-urilor sunt vaccinaţi, sau Serie A, cu 98 la sută rată de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Raportat la total, jucători plus membri ai staff-urilor, 92 la sută au primit una, două sau trei doze de vaccin. Dintre fotbaliştii vaccinaţi, 77 la sută au primit câte două doze şi sunt consideraţi vaccinaţi cu schemă completă.

Premier League a fost criticată pentru reticenţa de a face cunoscută rata de vaccinare a jucătorilor. Cea mai recentă statistică înainte de acest anunţ a fost prezentată în octombrie, când  68% dintre dintre jucători au fost vaccinaţi cu două doze.

ADVERTISEMENT

Șefii Premier League încurajează vaccinarea

”Jucătorii cărora li s-a administrat una sau două doze trebuie să aştepte perioada de timp adecvată înainte de a primi fie a doua doză, fie doza booster. Liga continuă să lucreze cu cluburile pentru a încuraja vaccinarea în rândul jucătorilor şi staff-urilor, precum şi pentru a promova mesajele guvernamentale de vaccinare de sănătate publică către cluburi şi publicul larg.

Liga nu va furniza detalii specifice cu privire la cluburi sau persoane, iar ratele de vaccinare a jucătorilor vor fi acum comunicate public la sfârşitul fiecărei luni, începând din ianuarie”, a anunțat Premier League.

Marea Britanie se confruntă cu un număr mare de cazuri, în ultima perioadă, iar britanicii au anunţat că în ultima zi a săptămânii trecute au fost depistate pozitiv peste 88.000 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: