Sport

Premier League, etapa 8. Arsenal – Manchester City 1-0. Arteta îl bate prima oară pe Guardiola și îl trimite pe 3!

Vezi aici Arsenal - Manchester City, Brighton - FC Liverpool , West Ham -Newcastle precum și alte două partide din etapa a 8-a din Premier League
08.10.2023 | 18:07
Premier League etapa 8 Arsenal  Manchester City 10 Arteta il bate prima oara pe Guardiola si il trimite pe 3
ADVERTISEMENT
08-10-2023
14:44

Arsenal - Manchester City 1-0 (Martinelli 86)

Clasament Premier League. Sursă foto: Flashscore.ro
Clasament Premier League. Sursă foto: Flashscore.ro

Vezi aici cele mai interesante faze

Min. 90+5. Final de meci! Arteta, prima victorie în fața lui Guardiola.

Min. 86: GOOOL Arsenal! 1-0! Oamenii intrați pe parcurs dau lovitura pentru “tunari”. Martinelli deschide scorul din pasa lui Havertz.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Arsenal – Manchester City.

  • Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Jorginho, Rice – Gabriel Jesus, Nketiah, Trossard. Rezerve: Ramsdale – Havertz, Kiwior, Martinelli, Nelson, Partey, Smith Rowe, Tomiyasu, Vieira. Antrenor: Mikel Arteta.
  • Manchester City: Ederson – Walker, Ruben Dias, Gvardiol, Ake – Lewis, Kovacic – Bernardo Silva, Alvarez, Foden – Haaland. Rezerve: Ortega – Akanji, Bobb, Doku, Gomez, Grealish, Nunes, Phillips, Stones. Antrenor: Josep Guardiola.
08-10-2023
13:05

Rezultate din etapa a 8-a

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Brighton – Liverpool 2-2 (Adingra 21, Dunk 78 / Salah 40, 44 pen.)
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Elliott – Salah, Nunez, Luis Diaz. Rezerve: Adrian – Chambers, Doak, Endo, Gomez, Gravenberch, Konate, Quansah, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.
  • West Ham – Newcastle 2-2 (Soucek 8, Kudus 89 / Isak 58, 62)
  • Newcastle: Pope – Trippier, Lascelles, Schar, Burn – Longstaff, Guimaraes, Tonali – Almiron, Isak, Anderson. Rezerve: Dubravka – Dummett, Hall, Livramento, Manquillo, Murphy, Rotchie, Targett, Wilson. Antrenor: Eddie Howe.
  • Wolverhampton – Aston Villa 1-1 (Hwang Hee-Chan 55 / Torres 56)

ple

07-10-2023
13:34

Rezultate din etapa a 8-a

Vezi aici cele mai importante faze

  • Burnley – Chelsea 1-4 (Odobert 15 / Al Dakhil 42 aut., Palmer 49 pen., Sterling 65, Jackson 75)
  • Chelsea: Sanchez – Cucurella, Disasi, Thiago Silva, Colwill – Gallagher, Caicedo, E. Fernandez – Palmer, Broja, Sterling. Rezerve: Petrovic – Chukwuemeka, Gilchrist, Jackson, Maatsen, Madueke, Matos, Mudryk, Ugochukwu. Antrenor: Mauricio Pochettino.
  • Everton – Bournemouth 3-0 (Garner 8, Harrison 37, Doucoure 60)
  • Fulham – Sheffield United 3-1 (De Cordova-Reid 54, Foderingham 76 aut., Willian 90+2 / Robinson 68 aut.)
  • Manchester United – Brentford 2-1 (McTominay 90+3, 90+7 / Jensen 26)
  • Manchester United: Onana – Lindelof, Evans, Maguire, Dalot – Casemiro, Amrabat – Bruno Fernandes, Mount, Rashford – Hojlund. Rezerve: Bayindir – Antony, Eriksen, Garnacho, Martial, McTominay, Mejbri, Pellistri, Van de Beek. Antrenor: Erik ten Hag.
  • Crystal Palace – Nottingham Forest 0-0

ple

07-10-2023
11:45

Luton - Tottehnam 0-1 (Van de Ven 52)

Vezi cele mai interesante faze aici

Final de meci – Tottenham se impune greu pe terenul lui Luton Town, scor 1-0, și urcă pe primul loc în clasament.

ple

Min. 52 – GOOOL Tottenham!!! Van de Ven deschide scorul cu un șut cu latul din interiorul careului, după o pasă a lui Maddison.

Min. 45+4 – Bissouma vede al doilea cartonaș galben pentru o simulare și este eliminat.

Min. 1 – A început meciul.

Luton – Tottenham, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Pe parcursul a numai 48 de ore (de vină sunt cupele europene și respectiv apropiatele două meciuri din calupul următor al preliminariilor EURO 2024 destinat echipelor naționale) vor avea loc, sâmbătă, 7 octombrie și duminică, 8 octombrie, meciurile din cadrul etapei a 8-a din Premier League. Runda este dominată clar de confruntarea dintre Arsenal și Manchester City, care se joacă, duminică, 8 octombrie, de la ora 18:30.

Tunarii, vis de răzbunare față de cetățenii lui Pep Guardiola în etapa a 8-a din Premier League

De departe șocul etapei a 8-a din Premier League are loc în epilogul rundei pe stadionul Emirates din Londra, unde Arsenal va avea în față pe campioana Manchester City. Pentru tunari este un meci special, pentru că vor căuta răzbunarea în fața cetățenilor lui Pep Guardiola, după ce sezonul trecut au condus ostilitățile mai bine de trei sferturi din campionat dar s-au sufocat în ultima parte, suficient ca Manchester City să profite și să câștige un titlu la care, la un moment dat, nici cei mai înfocați fani nu mai credeau. Nici măcat câștigarea Supercupei Angliei în fața lui City nu a stins acest of.

ADVERTISEMENT

Arsenal va fi lipsită de doi oameni foarte importanți, Atacantul Sakha și mijlocașul Partey sunt accidentați și reprezintă pierderi importante. Dar și City nu îl va putea folosi pe play-maker-ul Kevin de Bruyne, care încă nu și-a revenit și în pericol este un al doilea jucător foarte important la mijloc, Bernardo Silva, care are șanse cam 40-60 la sută de a juca.

Programul etapei a 8-a din Premier League

Sâmbătă, 7 octombrie, ora 17:00

  • ora 14:30 Luton Town – Tottenham (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • Burnley – Chelsea
  • Everton – Bournemouth
  • Fulham – Sheffield United
  • Manchester United – Brentford (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • ora 19:30 Crystal Palace – Nottingham Forest
ADVERTISEMENT

Duminică, 8 octombrie, ora 16:00

  • Brighton – FC Liverpool (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • West Ham – Newcastle (Orange Sport 4)
  • Wolverhampton – Aston Villa
  • ora 18.30 Arsenal – Manchester City (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Brighton – FC Liverpool, duelul devoratorilor de pești, pescăruși contra cormorani

Un al doilea meci foarte interesant va avea loc la Brighton. Se vor înfrunta cele două echipe ale căror porecle transformă partida în meciul păsărilor devoratoare de pește. Brighton sunt porecliți pescărușii în timp ce Liverpool se știe peste tot că sunt cunoscuți sub numele de cormoranii. Așadar, va fi interesant de văzut cine va avea câștig de cauză, pescărușii sau cormoranii.

ADVERTISEMENT

Sunt însă mari șanse să asistăm la un festival de goluri, pentru că debitul ofensiv al celor două echipe este foarte mare. Brighton vine după un eșec zguduitor, la scor de set de tenis în care a luat un singur game, Liverpool a pierdut pentru prima dată, 2-1 la Londra, contra lui Tottenham, dar în urma unei mari erori inclusiv a VAR-ului, petrecută în prima repriză.

Coțofenele vor să îi termine pe ciocănari

Al treilea meci tare al etapei a 8-a din Premier League are ca locație Londra, Stadionul Olimpic, unde își joacă meciurile de acasă cei de la West Ham United, echipă cu un start bun de sezon. Ciocănarii, cum sunt alintați jucători echipei londoneze, vor avea însă o misiune foarte grea, pentru că vor primi ca oaspeți coțofenele din Newcastle, un musafir deloc dorit pe vreun stadion din Premier League, după ce a devenit dintr-o dată o putere ca urmare a faptului că a fost cumpărată de un controversat om de afaceri din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Se anunță o partidă echilibrată dacă privim clasamentul, cu West Ham având un punct peste Newcastle, dar echipa lui Eddie Howe pare a fi depășit pasa proastă din ultimele etape, reușind trei victorii la rând. Afară coțofenele au doar acea victorie la scor de maidan la Sheffied, cu 8-0, cedând la Brighton și la Manchester, contra lui City.

Chelsea a început urcușul spre zonele înalte

Marea decepție a sezonului, echipa londoneză Chelsea, ai cărei patroni americani se gândesc serios să îl demită pe antrenorul Mauricio Pochettino, dar momentan nu au făcut-o pentru că nu au găsit un înlocuitor care să le convină, a mișcat pentru prima dată convingător în ultima etapă de campionat, în care s-a impus în derby-ul Londrei pe terenul lui Fulham, ucraineanul Mudrik fiind cel mai bun jucător de pe teren.

Acum Chelsea va încerca să revină la normal cu a doua victorie consecutivă, de această dată The Blues mergând pe terenul nou promovatei Burnley. Va fi un meci de luptă, gazdele compensând lotul mai modest cu foarte multă dăruire și risipă de energie. Dacă va reuși să repete rezultatul cu Fulham Chelsea va ajunge la 11 puncte, cu șanse de a intra pentru prima oară în prima parte a clasamentului.

ADVERTISEMENT