Sport

Arsenal a câștigat Community Shield! Guardiola pierde trofeul deși conducea în minutul 90+10

Arsenal a câștigat Community Shield la lovituri de departajare, contra lui Manchester City. "Tunarii" reușiseră egalarea în minutul 90+11.
06.08.2023 | 19:43
Arsenal a castigat Community Shield Guardiola pierde trofeul desi conducea in minutul 9010
ADVERTISEMENT
06-08-2023
14:13

LIVE. Manchester City - Arsenal 1-1, 1-4 la lovituri de departajare (Cole Palmer 77 / Trossard 90+11)

Min 121+6: Final de meci.

Min 121: Vieira trimite cu calm balonul în poartă.

Min. 121: Rodri șutează slab și Aaron Ramsdale apără mingea.

Min. 121: Bernardo Silva, șut imparabil și gol.

Min. 121: Trossard șuteză precis în partea dreaptă și marchează.

Min. 121: Kevin De Bruyne ratează lovitura de pedeapsă.

Min. 121: Odeegard marchează primul gol de la 11 metri.

Min. 121: Încep loviturile la penalty.

Min. 90+13: Finalul reprizei secunde.

Min. 90+11: GOOOL Arsenal! 1-1! Saka i-a pasat lui Trossard și acesta a marcat din deviere. Portarul lui Manchester City nu a avut ce să facă.

Min. 90+3: Kyle Walker și Thomas Partey cer îngrijiri medicale.

Min. 90: Vor fi 8 minute de prelungiri.

Min 87: Dublă schimbare la Arsenal. Emile Smith Rowe și Fabio Vieira au intrat în locurile lui Gabriel și Kai Havertz.

Min. 81: Schimbare. Declan Rice iese și în locul lui a intrat Eddie Nketiah.

Min. 77: Manchester City deschide scorul pe Wembley. Cole Palmer înscrie cu calm din pasa lui Kevin De Bruyne.

Min. 76: Schimbare la Arsenal. Kieran Tierney a intrat în locul lui Jurrien Timber.

Min. 75: Arteta îl introduce pe Trossard în locul lui Martinelli.

Min. 64: Pep Guardiola face schimbare dublă. Ies de pe teren Haaland și Kovacic, iar în locul lor au intrat Cole Palmer și Kevin De Bruyne.

Min. 58: Schimbare la Manchester City. Phil Foden intră în locul lui Jack Grealish.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45+3: Final de primă repriză pe Wembley.

Min. 45: Arbitrul a dat 3 minute de prelungiri.

Min. 40: Din nou ocazie mare pentru Arsenal. Havertz șutează, dar portarul lui Manchester City reacționează foarte bine.

Min. 31: Julian Alvarez a luat cartonaș galben.

Min. 27: Havertz primește cartonaș galben.

Min. 25: Ocazie mare a lui Kai Havertz. Germanul șutează pe centrul porții, dar Stefan Ortega a salvat mingea.

Min. 17: Mikel Arteta a primit cartonașul galben.

Min. 17: Fault tactic făcut de Rodri.

Min. 8: Thomas Partey a primit cartonaș galben.

Min. 1: A început partida.

Echipele de start la meciul Manchester City – Arsenal.

  • Manchester City: Ortega – Walker, Stones, Ruben Dias, Akanji – Rodri, Kovacic – Bernardo Silva, Grealish, Alvarez – Haaland. Rezerve: Ederson – Phillips, Laporte, De Bruyne, Gomez, Foden, Palmer, Lewis, McAtee. Antrenor: Josep Guardiola.
  • Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Timber – Partey, Rice – Saka, Odegaard, Martinelli – Havertz. Rezerve: Turner – Tomiyasu, Kiwior, Holding, Tierney, Smith Rowe, Vieira, Trossard, Nketiah. Antrenor: Mikel Arteta.

Meciul Manchester City – Arsenal are loc duminică, 6 august, cu începere de la ora 18:00, în Community Shield, Supercupa Angliei, în care se întâlnesc campioana și vicecampioana. Trofeul se numește Charity Shield atunci când joacă echipa campioană cu câștigătoarea Cupei Angliei. Cum tot City a luat și titlul și Cupa, Arsenal joacă din postura de vicecampioană.

Unde se joacă meciul Manchester City – Arsenal în Community Shield

Întâlnirea Manchester City – Arsenal se dispută duminică, 6 august, de la ora 18:00 în templul fotbalului englez, Wembley, acolo unde au loc toate finalele inclusiv cele ale barajelor de promovare de la liga 4 la liga 2. Întotdeaua acest meci este cel care prefațează noul sezon în fotbalul englez, Premier League urmând a începe în weekendul 11-13 august.

ADVERTISEMENT

Evident, problema tribunelor pline nu se pune, pentru că este sold out la bilete, acestea fiind epuizate încă de acum trei săptămâni, în mai puțin de o zi. La fel de normal vor fi foarte multe forțe de ordine atât pe stadion, cât și în apropierea acestuia, dar în general Londra va fi sub stare de supraveghere, pentru evitarea ciocnirilor între suporteri.

Cine transmite la TV Manchester City – Arsenal

Partida Manchester City – Arsenal se joacă duminică, 6 august, de la ora 18:00 pe stadionul Wembley din Londra în Community Shield și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane în direct și în exclusvitate pe canalul Pro Arena. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Duminică, 6 august, la Londra vremea va fi una departe de căldurile toride din Europa. Numai 19 grade vor fi în capitala Londra, mai mult de atât, dar aici nu e o problemă, englezii sunt obișnuiți, va ploua în mai multe reprize pe parcursul zilei, posibil și la ora meciului. Stuart Attwell este arbitrul meciului, un arbitru de 40 de ani, care a fost cel mai tânăr din istoria Premier League în 2008 dar apoi a fost retrogradat în ligile inferioare în 2012, de unde a revenit ulterior.

Ce jucători lipsesc din confruntarea  Manchester City – Arsenal

Pep Guardiola nu are niciun fel de problemă de lot. Singura sa supărare ține de intenția mijlocașului portughez Bernardo Silva de a pleca fie la PSG, fie la FC Barcelona. Silva, aflat sub contract cu City până în 2025 este din punctul de vedere al lui Guardiola netransferabil.

ADVERTISEMENT

Arsenal are câțiva absenți înainte de Community Shield. Este vorba de Elneny, Lokonga și cei doi jucători veniți sezonul trecut chiar de la City, Zinchenko și Gabriel Jesus. Însă e în dubiu și atacantul Balogun, considerat a fi una dintre revelațiile Premier League sezonul acesta. Kai Havertz, adus de la Chelsea, pentru 70 de milioane euro, va fi pe teren.

Cote la pariuri la Manchester City – Arsenal

Pentru casele de pariuri Manchester City este destul de clar echipa favorită, la cota de 1,85. O victorie a londonezilor este cotată la 4,40. Dacă șansă dublă 1X e de-a dreptul modică, doar 1,15, în schimb șansă dublă X2 ajunge la cota de 2,20. Un gol marcat de Arsenal are însă o cotă mai normală, de 1,40.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, pe care Arsenal l-a condus timp de 240 de zile, dar la final s-a impus City, a contat foarte mult faptul că echipa lui Pep Guardioila a distrus arsenalul tunarilor în trei rânduri, ceea ce poate reprezenta un avantaj psihologic foarte important. Însă ultimul meci pe Wembley dintre cele două echipe acum trei ani a fost o victorie a lui Arsenal cu 2-0 în semifinalele Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT