Sport

Premier League etapa a 18-a. Thomas Tuchel cere întreruperea sezonului: “Nu este deloc sigur”

FANATIK.RO vă oferă informaţii despre partidele rămase din etapa a 18-a din Premier League, în număr de cinci din totalul de zece, celelalte fiind amânate din motive de coronavirus
19.12.2021 | 21:10
Premier League etapa a 18a Thomas Tuchel cere intreruperea sezonului Nu este deloc sigur
ADVERTISEMENT
19-12-2021
19:13

Thomas Tuchel cere amânarea meciurilor din Premier League

Thomas Tuchel a vorbit despre situaţia de la Chelsea, care a avut şapte jucători indisponibili din cauza infectării cu COVID-19. Antrenorul de 48 de ani a susţinut că sezonul ar trebui oprit, din moment ce fotbaliştii nu mai sunt în siguranţă.

“Vorbim atâta despre siguranţa şi protecţia jucătorilor, dar nu sunt sigur că lucrurile au stat aşa azi (n.r. la meciul cu Wolverhampton). Nu este deloc sigur. Este un risc foarte mare la care îi supunem pe jucători. Dacă vom avea noi rezultate pozitive la teste, aş vrea să vorbesc cu cei care conduc Premier League pentru a vedea ce aşteaptă”, a spus Thomas Tuchel.

Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi, Ben Chilwell, Ruben Loftus-Cheek şi Jorginho au fost testaţi pozitiv, în timp ce Kai Havertz a avut simptome de COVID-19.

19-12-2021
15:55

Tottenham - Liverpool 2-2 (Kane 13, Son 74 / Jota 35, Robertson 70)

Clasamentul din Premier League

Min. 78: Robertson, autor al unui gol şi al unei pase decisive, a fost eliminat pentru un fault dur. Decizia a venit după folosirea sistemului VAR. Liverpool joacă în inferioritate numerică.

Min. 74: GOOOL Tottenham! Son înscrie după ce mingea a trecut peste piciorul lui Alisson

Min. 70: GOOOL Liverpool! Robertson a marcat după o centrare venită de la Alexander-Arnold.

Min. 35: GOOOL Liverpool! Diogo Jota a egalat cu o lovitură cu capul, după o centrare venită de la Robertson.

Min. 13: GOOOL Tottenham! Harry Kane deschide scorul după o pasă primită de Ndombele.

Min. 1: A început meciul Tottenham – Liverpool.

Au fost anunţate echipele de start pentru Tottenham – Liverpool:

19-12-2021
13:31

Manchester City, o nouă victorie la scor. Chelsea se împiedică cu Wolverhampton

S-au anunțat echipele de start pentru cele două meciuri care se joacă de la ora 16:00.

Newcastle – Manchester City 0-4 (Dias 5, Cancelo 27, Mahrez 65, Sterling 86)

new

Wolverhampton – Chelsea 0-0 

wol

19-12-2021
10:50

Klopp nu va achiziţiona jucători care nu sunt vaccinaţi

Tehnicianul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că gruparea engleză va lua în calcul situaţia jucătorilor cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului înainte de a decide dacă îi achiziţionează sau nu în această iarnă.

”Mi s-a pus această întrebare la ultima conferinţă de presă şi nu m-am gândit la asta, sincer să fiu. Probabil a fost greşeala mea, pentru că evident nu suntem aproape de aducerea vreunui jucător. Dar de atunci m-am gândit la asta şi da, va fi un factor care va influenţa. Categoric.

Să ne gândim la situaţia noastră. Dacă un jucător nu este vaccinat, el este o ameninţare constantă pentru noi toţi. El nu vrea să fie o ameninţare, bineînţeles, nu se gândeşte: ‘Dumnezeule, nu îmi pasă de alţii’. Însă este. Aşa că trebuie să găsit diferite scenarii.

El trebuie să se schimbe în alt vestiar, trebuie să mănânce în altă sală, trebuie să folosească alt autocar, trebuie să se deplaseze oriunde cu o maşină diferită. Din punct de vedere organizatoric, este un haos. Dacă vrei să respecţi protocolul, este incredibil de greu să o faci.

Dacă vreo persoană se infectează cu Covid şi a fost în apropierea lui în ultimele patru zile, el va sta în izolare. Dacă trebuie să ne deplasăm într-o ţară pentru meciuri internaţionale, la întoarcele el trebuie să se autoizoleze.

Astfel că bineînţeles că va influenţa. Dacă trebuie să facem toate aceste lucruri, cum ar fi să construim o nouă clădire pentru jucători nevaccinaţi, nu o vom face. Sperăm că nu va fi necesar acest lucru”, a declarat managerul german, conform Mirror.

Premier League se confruntă cu mari probleme din cauza numărului tot mai mare de infectări, nu mai puțin de șase meciuri din această etapă fiind amânate.

19-12-2021
08:28

Un suporter al lui Leeds, arestat pentru insulte rasiste

Un suporter al echipei Leeds United a fost arestat pentru că a proferat insulte rasiste la adresa oamenilor aflați pe banca de rezerve a celor de la Arsenal Londra.

Conform Sky Sports, în prima repriză a întâlnirii de pe Elland Road mai mulți jucători de rezervă ai ”tunarilor” i-au raportat arbitrului de rezervă că sunt victimele rasismului din partea unui fan al gazdelor.

Poliția din West Yorkshire a deschis o anchetă cu privire la acest incident și a făcut o arestare. De asemenea, șefii Premier League au confirmat că există o acuzație de abuz rasist și anchetează și ei cazul.

”Leeds United poate confirma că o investigație asupra acuzațiilor de rasism în prima repriză a jocului nostru cu Arsenal este în curs și că a fost făcută o singură arestare în legătură cu acuzația.

Rasismul nu va fi tolerat la Leeds United și orice suporter care se va dovedi că folosește un limbaj rasist va fi supus unei interdicții pe viață pentru toate meciurile de la Leeds United”, se arată într-un comunicat al clubului gazdă.

18-12-2021
17:07

Leeds United - Arsenal 1-4 (Raphinha 74-penalty / Martinelli 16, 28, Saka 43, Smith Rowe 84)

Clasamentul din Premier League după Leeds United – Arsenal 1-4:

Min. 84: GOOOL Arsenal! Smith Rowe reface diferenţa de trei goluri cu un şut din interiorul careului.

Min. 74: GOOOL Leeds! Raphinha execută perfect o lovitură de la 11 metri.

Min. 43: GOOOL Arsenal! Saka a marcat, iar golul a fost validat după verificarea cu VAR.

Min. 28: GOOOL Arsenal! Martinelli face dubla cu un şut care se duce în colţul din stânga al porţii.

Min. 16: GOOOL Arsenal! Martinelli a deschis scorul.

Min. 1: A început meciul Leeds United – Arsenal.

Au fost anunţate echipele de start pentru Leeds United – Arsenal:

18-12-2021
13:11

Aston Villa - Burnley, amânat cu câteva ore înainte de start

Partida Aston Villa – Burnley a fost amânată cu doar câteva ore înainte de fluierul de start din cauza problemelor cauzate de Covid-19.

”Aston Villa poate confirma că meciul de astăzi din Premier League cu Burnley a fost amânat din cauza numărului crescut de rezultate pozitive la testele Covid-19 în cadrul echipei noastre.

Rezultatele testelor PCR, care au fost luate ieri înainte de antrenament, au fost primite în această dimineață și au confirmat faptul că suntem în indisponibilitatea de a juca acest meci.

Toate persoanele care au fost testate pozitiv se izolează acum în conformitate cu îndrumările și protocoalele din Premier League și guvernamentale”, a anunțat clubul din Birmingham, conform The Sun.

Aston Villa – Burnley ester al șaselea joc din această etapă care este amânat, după Manchester United – Brighton, Southampton – Brentford, Watford – Crystal Palace, West Ham United – Norwich City şi Everton – Leicester City.

18-12-2021
11:24

Theo Hernandez, principala țintă pentru Chelsea

Chelsea se află în căutarea unui fundaș stânga după accidentarea gravă suferită de Ben Chilwell, iar Thomas Tuchel a pus ochii pe Theo Hernandez de la AC Milan.

Conform Daily Mail, managerul german a transmis deja conducerii cererea sa, iar patronul Roman Abramovich și-a dat acordul pentru începerea tratativelor cu privire la aducerea internaționalului francez.

Londonezii pregătesc o ofertă consisentă pe care o vor prezenta luna viitoare și speră să reușească să-l aducă pe apărătorul de 24 de ani, mai ales că Milan a fost eliminată din competițiile europene.

18-12-2021
07:09

Aguero nu este uitat pe Etihad Stadium

Atacantul Sergio Aguero, care a fost nevoit să se retragă din activitate din cauza unor probleme medicale la inimă, nu este uitat de fanii lui Manchester City și aceștia au lansat o petiție oficială.

Deși atacantul argentinian a plecat în vară la FC Barcelona, el va rămâne mereu un idol pentru ”cetățeni”, iar suporterii își doresc ca tribuna nord a stadionului să-i poarte numele, în onoarea faptului că Aguero a marcat la acea poartă și s-a bucurat în acel loc pentru golul care a adus titlul în 2012, primul după o pauză de 44 de ani.

Conform site-ului derbyderbyderby.it, petiția a fost lansată de Jack Bragg și se intitulează ”Schimbați numele tribunei nord în onoarea legendei clubului Sergio Aguero”. Patronii clubului nu au făcut niciun comentariu pe această temă, dar este de remarcat că nicio tribună a stadionului Etihad Stadium nu poartă numele vreunei legende a clubului.

În acest weekend a fost programată etapa a 18-a din Premier League, care urma să cuprindă, conform programului standard, cele 10 partide care se dispută rundă de rundă. Ar fi trebuit, pentru că de fapt se vor juca numai jumătate din meciurile programate. Motivul principal al faptului că se joacă doar cinci partide este pandemia de coronavirus, valul al cincilea, cu noua tulpină Omicron, care a lovit din plin Marea Britanie.

Programul meciurilor din etapa a 18-a din Premier League

Sâmbătă, 18 decembrie

ora 17:00 Aston Villa – Burnley

ora 19:30 Leeds United – Arsenal

Duminică, 19 decembrie, ora 16:00

Newcastle – Manchester City

Wolverhampton – Chelsea

ora 18:30 Tottenham – Liverpool

Au fost amânate meciurile: Manchester United – Brighton, Southampton – Brentford, Watford – Crystal Palace, West Ham – Norwich, toate programate sâmbătă, 18 decembrie, şi Everton – Leicester, duminică, 19 decembrie

ADVERTISEMENT

O situaţie cu adevărat specială trăieşte în aceste zile cel mai puternic campionat din lume, Premier League, devastat de virusul care continuă să nu dea pace omenirii de aproape doi ani. Sunt cinci jocuri amânate şi nu este deloc exclus ca până la ora startului şi din celelalte cinci rămase încă pe tablou să se mai amâne cel puţin unul.

De altfel, suporterii echipelor din Premier League, precum şi staff-urile tehnice şi administrative, ca să nu mai vorbim de numărul mare de jucători, cer la unison ca Federaţia să ia decizia opririi competiţiei interne până la jumătatea lunii ianuarie, existând pericolul ca în cazul în care se va juca în continuare numărul de infectări de la cluburi să crească foarte mult.

ADVERTISEMENT

Premier League are cel mai ridicat procent de jucători vaccinaţi

Deocamdată nu există nicio poziţie oficială din partea forurilor diriguitoare ale fotbalului englez, care să anunţe ce decizie au luat, dacă vor pune stop campionatului pentru câteva săptămâni sau se va sfida pericolul pandemiei şi se va juca, unde se poate, conform programului.

Explozia de cazuri de Covid-19 la cluburile din Premier League este neaşteptată, în condiţiile în care este unul dintre campionatele din Europa unde procentul jucătorilor vaccinaţi cu cel puţin două doze este printre cele mai ridicate din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Arsenal joacă la Leeds pentru a menţine locul 4

Aşadar sâmbătă au rămas în program doar două partide. Prima este Aston Villa – Burnley. Echipa din Birmingham are şi ea jucători bolnavi, dar cu toate acestea nu i s-au amânat meciurile, considerându-se că numărul celor infectaţi nu este mare şi poate fi alcătuit un lot de minim 13 jucători, dintre care obligatoriu doi portari.

Şi Burnley are câteva cazuri şi nu a jucat în runda precedentă cu Watford, pentru că oaspeţii aveau mult mai mulţi indisponibili din acest motiv.

ADVERTISEMENT

De la ora 19:30, Arsenal, care a reuşit după mai bine de trei ani să ajungă din nou în Top 4, în condiţiile în care antrenorul Mikael Arteta l-a scos din lot pe golgheterul Aubameyang pentru indisciplină, joacă la un Leeds United, care tocmai a trecut la Manchester de un cutremur de gradul 7 în disputa cu City.

Liverpool ia duminică drumul Londrei

Duminică, Manchester City va evolua pe terenul uneia dintre codaşele campionatului, Newcastle, deşi de câteva luni ”coţofenele” sunt una dintre marile puteri financiare din Premier League, cu patron miliardar din Arabia Saudită.

Meciul vedetă, dacă se va juca, pentru că Tottenham este una dintre cele mai lovite formaţii din Premier League la capitolul pandemie, va fi duminică seară la Londra, unde vine Liverpool, una dintre cele mai în formă echipe din acest sezon de Premier League. Dacă se va juca va fi foarte greu pentru oamenii lui Antonio Conte să reziste ”cormoranilor”, mai ales că ultimele două partide ale lor au fost amânate.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Leeds – Arsenal: 1,74 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: