Sport

Haos în Premier League din cauza COVID-19! Jucătorii nevaccinați, în pericol să stea 10 zile în izolare

Unul din cele mai tari campionate de fotbal din lume, dacă nu chiar cel mai tare, Premier League, este dat peste cap de situația epidemiologică și de măsurile impuse de autorități.
18.12.2021 | 17:51
Haos in Premier League din cauza COVID19 Jucatorii nevaccinati in pericol sa stea 10 zile in izolare
ADVERTISEMENT

În dorința de a stopa răspândirea virusului pandemic, autoritățile britanice au luat măsuri destul de stricte. Fotbalul este unul dintre domeniile care poate avea de suferit de pe urma pandemiei.

Jucătorii nevaccinați din Premier League, 10 zile izolare

Planul B Covid, impus de Guvernul britanic, este foarte dur în ceea ce privește persoanele nevaccinate. Actul normativ nu conține excepții nici măcar pentru vedetele din fotbal sau din alte domenii.

ADVERTISEMENT

Astfel, persoanele nevaccinate care au intrat în contact cu un caz confirmat de infectare cu Covid-19, vor fi obligate să intre în izolare timp de 10 zile. Această măsură conduce către decimarea multor echipe de fotbal din Premier League.

Watford este deja un exemplu de notorietate. Mai mult de jumătate din echipa lui Claudio Ranieri nu se poate antrena, iar meciul programat cu Wolverhampton Wanderers, de Boxing Day, este în pericol de a nu putea fi onorat.

ADVERTISEMENT

Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, a convocat pentru luni o ședință cu reprezentanții cluburilor, după ce aproape toată etapa din acest week-end a fost amânată.

Oficialul Premier League a reiterat, în scrisoarea sa către cluburi, importanța vaccinării anti Covid-19 și necesitatea încheierii sezonului de campionat.

ADVERTISEMENT

Cum afectează noile reglementări Premier League

Conform noilor reglementări impuse de autorități, orice persoană care este în contact strâns cu un caz pozitiv de COVID-19, va trebui să intre în izolare, la domiciliu, timp de 10 zile, chiar dacă se testează repetat negativ la coronavirus.

Noul val de Omicron este atât de puternic și de contagios, încât inclusiv Premier League are deja probleme foarte mari în ceea ce privește organizarea meciurilor și respectarea planificării inițiale.

ADVERTISEMENT

Până acum, nouă meciuri de Premier League au fost amânate din acest motiv, campioana restanțelor fiind Tottenham, care are deja trei meciuri de recuperat.

Master a transmis, printre altele, ”că se lucrează intens pentru găsirea soluțiilor cele mai potrivite și că este foarte important ca toți să înțeleagă necesitatea vaccinării”.

Etapa de Boxing Day poate fi amânată

În cazul în care nu se va găsi rapid o soluție, etapa de Boxing Day din campionatul englez ar putea fi amânată în totalitate. Foarte mulți jucători legitimați la echipe din Premier League sunt în situația de a intra imediat în izolare pentru o perioadă de 10 zile.

Cu toate acestea, reprezentanții ligii engleze sunt optimiști că se va găsi o rezolvare a problemei spinoase care planează asupra stadioanelor englezești.

Boxing Day este sărbătoare legală în Marea Britanie, iar organizarea unei etape în 26 decembrie este o veche tradiție pentru fotbalul englez.

Mai mult de jumătate din meciurile etapei a 18-a, mai precis 6, au fost amânate. Partidele care nu se joacă sunt:

  • Aston Villa – Burnley
  • Manchester United – Brighton
  • Southampton – Brentford
  • Watford – Crystal Palace
  • West Ham United – Norwich
  • Everton – Leicester

Meciurile care se dispută sunt următoarele:

  • Leeds United – Arsenal, sâmbătă ora 19.30
  • Newcastle – Manchester City, duminică ora 16.00
  • Wolverhampton – Chelsea, duminică ora 16.00
  • Tottenham – Liverpool, duminică ora 18.30

La fel stă situația și în ligile inferioare din fotbalul englez, unde aproximativ jumătate din meciurile acestei runde au fost amânate din cauza noului val de Omicron. În Scoția în schimb, niciun meci de fotbal nu a fost amânat în etapa de la finele acestei săptămâni.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Leeds – Arsenal: 1,76 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: