News

Premieră în ultimul deceniu la Moscova. Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă de final de an

Decizie în premieră în ultimii 10 ani la Moscova. Kremlinul anunță că Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă pe care o susținea la final de an.
12.12.2022 | 14:53
Premiera in ultimul deceniu la Moscova Vladimir Putin sia anulat conferinta de presa de final de an
Vladimir Putin își anulează conferința de presă anuală, pentru prima oară în 10 ani. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din 2012 până în iarna lui 2021, anual, Vladimir Putin organiza, la Moscova, o celebră conferință de presă. Sute de jurnaliști vorbeau ore în șir cu liderul rus.

Vladimir Putin își anulează conferința de presă anuală, pentru prima oară în 10 ani

Luni, 12 decembrie, Kremlinul, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov, a anunțat că acest eveniment nu va mai avea loc în 2022.

ADVERTISEMENT

Oficialul de la Moscova nu a oferit nicio explicație pentru această anulare. El s-a rezumat la a spune că Putin va continua dialogul cu jurnaliștii ”așa cum face în mod obișnuit”.

”În ceea ce privește conferința de presă anuală, pot să vă confirm că nu va fi una înainte de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

În schimb, ne așteptăm ca președintele să găsească în continuare o oportunitate de a discuta cu reporterii, așa cum face în mod obișnuit, inclusiv în timpul vizitelor sale în străinătate”, a spus Peskov, conform Sky News.

Același Peskov a spus că încă nu s-a stabilit o dată a discursului șefului statului la Adunarea Federală a Rusiei. ”Vă vom informa în timp util”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Nu este primul eveniment major de interacțiune cu presa pe care Putin îl sare în 2022. La mijlocul anului, ”Linia directă” cu poporul, un show TV în care Vladimir Putin răspundea întrebărilor cetățenilor, a fost amânată. A fost și atunci o premieră. Era prima astfel de decizie din ultimii 18 ani.

Ce spunea Putin, în 2021, la conferința de presă anuală: ”Nu ne dorim un conflict cu Ucraina”

Anul trecut, Vladimir Putin a susținut conferința de presă anuală pe data de 23 decembrie.

  • 4 ore a vorbit Putin cu presa la conferința anuală din 2021

Era o perioadă în care existau deja zvonuri în presa occidentală referitoare la o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre un conflict cu statul vecin, liderul rus a spus la acea vreme: ”Nu este alegerea noastră, nu ne dorim acest lucru. Trebuie să ne gândim la asigurarea perspectivelor noastre de securitate nu doar pentru astăzi şi săptămâna viitoare, ci pentru viitorul apropiat”.

La două luni distanță de la acest ”nu ne dorim acest lucru”, Putin șoca planeta și ordona invazia la scară largă în Ucraina.

ADVERTISEMENT