News

Premierul Ciolacu, atac la bugetarii cu salarii mari: ”Nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau și voucher de vacanță?”

Marcel Ciolacu susține reforma fiscală și îi atacă pe bugetarii din România cu salarii mari. Le reproșează faptul că vor și voucher de vacanță.
10.08.2023 | 22:48
Premierul Ciolacu atac la bugetarii cu salarii mari Nu tie rusine sa stai cu mana intinsa sati dau si voucher de vacanta
Premierul Marcel Ciolacu susține măsurile fiscale și îi atacă pe bugetarii cu salarii mari. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În plin scandal politic în coaliție, acolo unde opiniile privind reforma fiscală se intersectează și se contrează dur, premierul Ciolacu lansează un atac la bugetarii cu salarii mari.

Premierul Marcel Ciolacu susține măsurile fiscale și îi atacă pe bugetarii cu salarii mari: ”Nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă pentru voucher de vacanță?

Prezent joi seara la o televiziune de știri, șeful Executivului a comentat protestul funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică. Ciolacu a spus că, în prezent, măsurile fiscale reprezintă ”ultimul tren al României de a se dezvolta”.

ADVERTISEMENT

El a amintit din nou de riscul de a pierde fonduri europene. Premierul i-a luat la țintă pe angajații la stat cu venituri peste medie. A spus că ”nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”. Marcel Ciolacu a mai dat asigurări că niciun salariu din România nu va fi tăiat în urma reformei bugetare.

”Sunt provocări pe care trebuie sa le înțelegem. Este ultimul tren al României de a se dezvolta. Nu putem să lăsăm România fără fonduri europene. Nu pot să mă duc acasă și să pun eul meu personal și viitorul meu politic și să încep să vă mint.

ADVERTISEMENT

Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă.

Nu va fi tăiat niciun salariu în România. Dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu să fii șef peste niște posturi goale. Marea majoritate, peste 70% sunt posturi bugetate. Eu nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță.

ADVERTISEMENT

E normal ca dacă ai un salariu mai mic statul sa îți asigure. Dar dacă ai venituri care depășesc pe al președintelui, nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să îți dau și voucher de vacanță și pachețel? Ți-am dat și sofer”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

Ce spune Marcel Ciolacu despre demisie

În ultimele zile, în spațiul public s-a vehiculat informația că Marcel Ciolacu ar fi amenințat că demisionează. Avertismentul acestuia a venit în contextul scandalului legat de reforma bugetară.

ADVERTISEMENT

Joi seara, premierul a confirmat la postul de știri citat că va renunţa la funcţie şi va merge la alegeri anticipate dacă lucrurile nu merg pe un făgaş normal.

Eu sunt mereu serios cu aceste chestiuni. Am un partener în Nicolae Ciucă și este un om responsabil, cum sunt și eu. Dar fiecare crede ca s-a privatizat cu acea instituție. E fals. Eu nu voi accepta vreodată ca un om politic ajuns în fruntea unui minister să îl considere al lui.

Dacă lucrurile nu intră într-un făgaș normal și nu spunem adevărul românilor, dacă nu ne asumăm echilibrat anumite lucruri, sunt dispus să renunț. Am învățat lecția de la PDL din 2010”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le...
Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le evite
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa...
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
Germanul care și-a ucis soacra și fiul și și-a rănit grav fiica și...
Germanul care și-a ucis soacra și fiul și și-a rănit grav fiica și soția, încercând să le omoare și pe ele, falimentase familia și pierduse milioane de euro
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată