News
notix pixel id

Premierul Florin Cîțu nu știe prețul unei franzele: „Nu pot să spun. Nu mănânc pâine”

Întrebat de un jurnalist dacă știe cât costă o pâine, premierul Florin Cîțu a răspuns negativ, întrucât nu consumă acest aliment.
10.08.2021 | 19:31
Premierul Florin Cîțu nu știe prețul unei franzele: „Nu pot să spun. Nu mănânc pâine”
Premierul Florin Cîțu/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La scurtă vreme după ce primul-ministru a spus că salariile în România devin mai mari, lucru creșterea numărului angajaților cu salarii de peste 1.000 de euro, Florin Cîțu a fost întrebat dacă știe cât costă o pâine sau un litru de ulei.

Nu pot să spun. Am fost în piaţă. Nu mănânc pâine”, a răspuns Florin Cîţu, citat de News.ro.

Întrebat în continuare cum crede că se vor descurca cu măririle de prețuri mai bine de un milion de români care trăiesc din salariul minim pe economie, șeful Guvernului a răspuns:

ADVERTISEMENT

Prin acest program de guvernare şi investiţii am creat locuri de muncă. În fiecare lună vedeţi că rata şomajului scade, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulţi oameni au locuri de muncă în România. Asta facem. Creăm oportunităţi”.

Florin Cîțu: „România nu mai este o țară cu salarii mici”

Întrebările presei au fost provocate  de declarații anterioare ale premierului privind creșterea veniturilor în România.

ADVERTISEMENT

Am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de trei mii de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că (…) România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta susține că România a devenit o țară în care investițiile au o valoare adăugată mare, țara noastră nemaifiind o țintă pentru investitori numai pentru forța de muncă ieftină.

ADVERTISEMENT

România are din ce în ce mai multe salarii mari, salarii mari în euro, salarii nete, ceea ce înseamnă România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, a spus premierul.

Pe de altă parte, Cîțu a spus că nivelul salariilor nu depinde de intervenția Guvernului, acestea fiind de cererea și oferta de pe piața de muncă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri