News

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: ”Luptăm în continuare cu prețurile, stimulăm crearea de locuri de muncă bine plătite”

Marcel Ciolacu a anunțat, după întâlnirea cu delegația FMI, că experții consideră măsurile fiscale luate de Guvern a fi ”în direcția corectă”.
04.10.2023 | 14:36
Marcel Ciolacu dupa intalnirea cu FMI Luptam in continuare cu preturile stimulam crearea de locuri de munca bine platite
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI: ”Au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă". Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții delegației Fondului Monetar Internațional (FMI). La finalul întrevederii, premierul a afirmat că experții au apreciat măsurile luate de Guvern ca fiind unele în ”direcția corectă“.

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI: ”Au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă”

O echipă a FMI, avându-l în frunte pe Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, a avut o deplasare la București în perioada 25 septembrie – 4 octombrie, pentru analiza anuală a economiei românești. În ultima zi a vizitei, experții financiar s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu. Anterior, marți, delegația FMI s-a întâlnit cu membrii comisiilor parlamentare de buget-finanțe.

ADVERTISEMENT

După discuțiile de miercuri cu experții internaționali, premierul Ciolacu a avut un mesaj de transmis. El a spus că se bucură de faptul că experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că ”măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă”.

În postarea de pe Facebook, Marcel Ciolacu mai precizează că experții Fondului au apreciat că reforma și digitalizarea ANAF sunt esențiale și vor fi sprijinite de expertiza celor mai puternice organisme financiare internaționale. Șeful Executivului a subliniat prioritățile pe care le are alături de echipa guvernamentală: lupta cu prețurile, crearea de locuri de muncă bine plătite și un parteneriat cu mediul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Angajamentul nostru ferm este să luptăm în continuare cu prețurile, să continuăm stimulii pentru crearea de locuri de muncă bine plătite și pentru un parteneriat real între mediul de afaceri și Guvern.

De creștere economică, inflație redusă, un curs de schimb stabil și finanțe publice sănătoase cu toții avem nevoie – și populație, și companii și Guvern!”, mai scrie premierul.

ADVERTISEMENT

FMI, despre reformele fiscale ale Guvernului Ciolacu: ”Un pas în direcția potrivită”

Tot miercuri, după întrevederea de la Guvern, reprezentanții FMI au susținut o conferință de presă. Fondul estimează o creştere economică de 2,3% pentru România în acest an şi un deficit bugetar de 6% din PIB. Experții recomandă autorităților de la București reforme adiționale care să reprezinte 2% din PIB.

Șeful misiunii FMI pentru România, Kees Martijn, a precizat că pachetul fiscal adoptat recent de Guvern este ”un pas în direcţia potrivită”. Pe de altă parte, a spus că este nevoie şi de alte reforme.

ADVERTISEMENT

Alte reforme în ceea ce priveşte taxele sunt necesare pentru a creşte veniturile, eficienţa şi corectitudinea. O creştere a veniturilor de peste 2% din PIB în afara celor aduse de pachetul fiscal recent va fi necesară în următorii doi ani“, subliniază FMI.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să...
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
La acești nativi vor trage banii în perioada următoare. Se anunță mari câștiguri
La acești nativi vor trage banii în perioada următoare. Se anunță mari câștiguri
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit