News

Premierul Ucrainei: „Președintele Zelenski va vizita România. Președinții noștri au relații foarte bune”

Premierul ucrainean Denis Șmihal a declarat că președinntele Zelenski va vizita România, mai ales că este în bune relații cu președintele Klaus Iohannis.
19.08.2023 | 11:22
Premierul Ucrainei Presedintele Zelenski va vizita Romania Presedintii nostri au relatii foarte bune
Premierii ucrainean și român, Denis Șmihal și Marcel Ciolacu/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Digi24, primul-ministru ucrainean Denis Șmihal a afirmat că Volodimir Zelenski va face o vizită în România în perioada următoare, fără însă să anunțe o dată a acesteia. Totodată, Șmihal a anunțat și o întrevedere între președintele Zelenski și premierul român, Marcel Ciolacu.

România este partenerul nostru foarte de încredere și unul excelent. Aşadar, sunt sigur că preşedintele Zelenski va vizita România. Voi vorbi cu el după ce mă voi întoarce. Ştiu că preşedinţii noştri au relaţii foarte bune.

ADVERTISEMENT

Ştiu că preşedintele meu se va întâlni cu prim-ministru român, în curând. Avem relații foarte, foarte, foarte active acum între țara noastră și între oficialii noștri. Așadar, cred că președintele Zelenski va vizita România. Nu pot spune data, dar știu că se va întâmpla”, a spus Șmihal răspunzând unei întrebări legate de o sosire la București a lui Zelenski.

Denis Șmihal a mulțumit în mai multe rânduri României pentru ajutorul acordat de la începutul războiului ruso-ucrainean, menționând în mod special faptul că fostul premier Nicolae Ciucă a oferit asistență Ucrainei încă din primele zile ale invaziei, fără să aștepte un deznodământ rapid al războiului, care să fie nefavorabil Kievului.

ADVERTISEMENT

Mulțumiri speciale adresate lui Ciucă

Fiecare ucrainean știe cât de mult ne susține România. Pot doar să comentez că prim-ministrul dvs. a fost una dintre primele persoane oficiale care, în prima zi a acestei agresiuni la scară largă, l-a întrebat pe ambasadorul nostru: cum te putem ajuta? Imediat. A fost o reacție imediată, fără nicio îndoială, fără niciun gând că Ucraina va cădea în două sau trei zile, să așteptăm și să vedem.

Așadar, din primele zile, România a început să sprijine Ucraina și avem acest sprijin, sprijin puternic, suport dimensional, multumesc, şi îl știm, îl simțim, îl avem și suntem cu adevărat recunoscători pentru asta.

ADVERTISEMENT

Am vorbit despre refugiații noștri, acest lucru este foarte important din punct de vedere mental, pentru că este vorba despre susţinerea la nivelul oamenilor, pentru că mulți oameni trăiesc în familii românești și asta ne face din ce în ce mai apropiați și ne permite să înțelegem mentalitatea noastră și specificul nostru regional. Cred că este foarte important pentru relațiile noastre viitoare, pentru că toate aceste familii sunt acum conectate pentru totdeauna”, a spus Șmihal.

Premierul Ucrainei a făcut vineri o vizită în România, ocazie cu care s-a întâlni cu oficialii de la București pentru semnarea unor acorduri bilaterale. Unul dintre vizează recunoașterea de către țara noastră a diplomelor de studii ale refugiaților ucraineni astfel încât aceștia să poată munci în România fără atestate sau examene suplimentare.

ADVERTISEMENT

Măsura vizează circa 120.000 de ucraineni care s-au stabilit în România și care au nevoie de un loc de muncă pentru a-și suplimenta veniturile pe lângă ajutoarele de care beneficiază din partea guvernului de la București.

ADVERTISEMENT
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul...
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul celebru pe care l-a considerat iubirea vieții ei
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română