News

Preot din Iași, prins cu amanta în pat. Soțul încornorat i-a cerut 10.000 de euro pentru a-l ierta

Scenariu de telenovele în Iași, unde un preot a fost prins cu amanta în pat. Nervos, soțul femeii a cerut 10.000 de euro șpagă pentru a-l ierta, însă planul său nu a funcționat.
26.07.2022 | 16:58
Preot din Iasi prins cu amanta in pat Sotul incornorat ia cerut 10000 de euro pentru al ierta
Un preot, șantajat de soțul amantei. Foto: 7Iași
ADVERTISEMENT

Preotul din Parohia Scobâlțeni a fost prins în pat cu amanta, soția unui fermier. Bărbatul încornorat și-a bătut nevasta și i-a cerut preotului 20.000 de euro pentru a face totul uitat.

Un preot din Iași, șantajat de soțul amantei

7Iași a intrat în posesia unei înregistrări audio din care reiese că preotul a fost șantajat de enoriașul ”îndurerat”.

ADVERTISEMENT

”Alexandra este în mașină. E umflată toată de la bătaie. Părinte, hai să n-o lungim, știu tot. Dumneata m-ai cununat, tot dumneata mă divorțezi”, i-a transmis soțul înșelat, pe numele său Gheorghe Nicăi. Bărbatul, condamnat deja într-un alt dosar de corupție, l-a șantajat pe preotul Bogdan Orzetic pentru a nu răspândi în întreaga comunitate știri despre aventura avută.

Preotul Orzetic, în vârstă de 46 de ani, e paroh la Biserica Nașterea Maicii Domnului din Scobâlţeni. Amanta sa are doar 26 de ani și e căsătorită cu Gheorghe Nicăi, un fermier din Podu Iloaiei, în vârstă de 52 de ani.

ADVERTISEMENT

Planul său a fost clar din acel moment: să obțină bani de la preot pentru ”tăcere”. Cu toate acestea, soția preotului a aflat de ”incident” și l-a dat pe mâna Poliției pe fermier. Acesta a fost arestat preventiv și își așteaptă pedeapsa, conform sursei citate. Mai mult, tânăra sa soție a cerut ordin de protecție, de teama că va fi bătută din nou.

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 7762/P/2022, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Scrijan Nicăi Gheorghe. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, prev. de art. 207 alin. (2) şi (3) Cod penal şi violenţă în familie în forma continuată, prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (2) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (3 acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.07.2022 şi până la data de 21.08.2022, inclusiv.

ADVERTISEMENT

În baza art. 230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Scrijan-Nicăi Gheorghe, cu datele de stare civilă sus-menţionate”, se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Iaşi.

Inițial, preotul a fost nevoit să plătească 20.000 de euro, însă a ajuns la o înțelegere cu șantajistul său pentru 10.000 de euro. A fost organizat un flagrant, iar restul e istorie.

ADVERTISEMENT

Scrijan-Nicăi a fost deja condamnat în 2018 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea cu rea-credință de documente false, în scopul de a obține fonduri europene. Bărbatul a fost obligat să plătească și 17.000 de lei către Agenția de Plăți și Intervenție și Agricultură și a prestat 60 de zile de muncă în folosul comunității. Nu este primul caz de preot din Iași prins cu amanta.

ADVERTISEMENT
Tags: