News

Un preot român a murit subit în Italia. Era foarte respectat de comunitatea din Peninsulă

Un preot român a decedat în Italia. Din 9 ianuarie 2008 până în 9 ianuarie 2017 a fost preot misionar în peninsulă, iar în ultimii patru ani trăise în localitatea Maiori.
29.01.2022 | 20:33
Un preot roman a murit subit in Italia Era foarte respectat de comunitatea din Peninsula
ADVERTISEMENT

S-a stins din viață un preot român care traia în Italia. Părintele era foarte respectat în comunitate. Acesta a fost condus pe ultimul drum de toți cei care l-au cunoscut și apreciat.

Timp de patru ani, părintele Nicolae a fost oaspete al locuitorilor din Maiori. Aceștia îl apreciau și și-au arătat mereu apropierea prin numeroase acte de generozitate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultima perioadă preotul se afla într-un spital din Italia, fiind diagnosticat cu cancer în fază terminală. Acesta s-a stins din viață în spitalul din Nocera Inferioară, conform RomaniaTV.

Preot român, mort în Italia. ”Și-a trăit ultimele zile cu luciditatea de a fi ajuns la linia de sosire a vieții”

Au fost clipe grele pentru cei din comunitate. Aceștia au fost nevoiți să-și ia rămas bun de la părintele Nicolae Adrian Dumitrășconiu.

ADVERTISEMENT

”Entuziasmul de a-și petrece viața preoțească printre noi a fost frânat de sănătatea sa precară.

În singurătatea spitalului, cât timp a putut, și-a trăit ultimele zile cu luciditatea de a fi ajuns la linia de sosire a vieții. Să ne rugăm pentru sufletul lui“,a transmis preotul paroh, părintele Nicola Mammato.

ADVERTISEMENT

Părintele Nicolae a fost preot misionar în Italia, timp de un deceniu

Părintele Dumitrășconiu a fost hirotonit preot în data de 22 mai 1994. Din 9 ianuarie 2008 până în 9 ianuarie 2017 a fost preot misionar în Italia.

În ultimii patru ani, părintele Nicolae a fost oaspete al locuitorilor din Maiori. Din păcate, boala i-a furat ani din viață.

ADVERTISEMENT

Preot din Italia, amendat pentru că trăgea clopotele de 200 de ori pe zi

Autoritățile din Toscana au amendat un preot care a abuzat de trasul clopotelor. Acesta și-a exasperat locuitori făcând gălăgie de 200 de ori pe zi, conform vecinilor, relatează AFP, citat de ProTV.

Don Leonardo Guerri, preot al Bisericii Sf. Maria din Coverciano, în Florenţa, se afla în conflict de câţiva ani cu vecinii săi.

În cele din urmă, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului din Toscana (Arpat) a decis să-l amendeze de 2.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: