News

Preotul care l-a desființat printr-o scrisoare pe Raed Arafat: “Nu face parte dintre dumnezeii din medicină”. Cine este duhovnicul Nicolae Trușcă

19.05.2020 | 11:43
Preotul Nicolae Trușcă l-a atacat dur pe Raed Arafat printr-o scrisoare deschisă. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine este Nicolae Trușcă, preotul care l-a desființat printr-o scrisoare pe Raed Arafat! Născut chiar pe 19 mai, în anul 1959, acesta și-a făcut studiile teologice la Seminarul din București și la Facultatea de Teologie din Pitești. În ianuarie 1982, a fost numit preot paroh în parohia Negoiești, jud. Călărași.

Cine este Nicolae Trușcă, preotul care l-a desființat printr-o scrisoare pe Raed Arafat!

În acest sat, preotul a găsit o biserică monument istoric, ctitorită de domnitorul Matei Basarab în anul 1649, dar grav avariată de cutremurul din martie 1977. Restaurarea ei a devenit o preocupare permanentă a părintelui care a reușit ca până în decembrie 1989 să aducă totul pe o linie de plutire. Lucrările finale aveau să se încheie în 2016.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înainte să împlinească 61 de ani, Nicolae Trușcă a luat poziție în urma declarațiilor făcute de Raed Arafat. Preotul i-a transmis secretarului de stat o scrisoare deschisă, una în care a ținut să-i aducă aminte acestuia de campania din 1996.

„Nu face parte dintre dumnezeii din medicină”

“De la Natașa la Arafat, În timpul campaniei electorale din anul 1996, a fost prezentat la televizor un clip în care o doamnă ne îndemna să votăm partidul de stânga aflat la putere. Ne spunea ceva și de democrație. Pe doamna respectivă, care avea în jur de 60 de ani, o chema… Natașa.

ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu a spus atunci; „îmi poate da lecții de democrație oricine… dar nu Natașa.” Pentru a avea pretenția să adere la Uniunea Europeană, România trebuia să îndeplinească mai multe condiții printre care și aceea de a face un transfer de putere în mod pașnic.

Clipul respectiv a creat o reacție adversă a electoratului care a votat cu „dreapta.” Poate că asta a fost și intenția „stângii” de la putere. După 24 de ani îmi dă lecții cum să mă comport în biserică… Arafat”, a scris preotul

ADVERTISEMENT

Nicolae Trușcă nu s-a oprit aici. Preotul a ținut să arate că România nu îi este datoare cu nimic lui Raed Arafat pentru înființarea SMURD. Mai mult de atât, acesta spune că biserica a fost găsită vinovată pentru tragedia de la Colectiv, deși culpa era în dreptul altora.

„Nu contest unele calități ale domnului Arafat, cu toate că nu face parte dintre dumnezeii din medicină. Nu am auzit să facă vreo operație pe creier sau pe cord deschis, fără să mai luăm în seamă cum „bântuia” la Colectiv. A înființat Smurdul, dar și noi, cetățenii acestei țări, i-am fost recunoscători domnului Arafat punându-i în față oala cu smântână în care bagă din când în când lingura.

ADVERTISEMENT

După evenimentul nefericit și regretabil de la Colectiv pe cine credeți că a căzut măgăreața?… Exact! Pe Biserică! Au fost verificate în anul care a urmat toate bisericile din țară de două, trei ori. Azi în nicio biserică nu se mai aprind lumânări”, a mai spus Nicolae Trușcă

De altfel, preotul le-a atras atenția autorităților. Acesta spune că biserica a devenit din nou vinovatul de serviciu, în condițiile în care regulile nu sunt respectate în situații mult mai grave.

„Cine este calul de bătaie în această pandemie? Tot Biserica. Ca preot onest -zic eu- nu fac parte dintre aceia care consideră actuala pandemie un scenariu mondial! Dar nu pot să trec cu vederea faptul că, văd la același televizor, unde am văzut-o pe Natașa, aglomerări de persoane în piețe, în magazine, în autobuze, la metrou iar în biserică trebuie să avem 4 m.p. de persoană.

Cred ca este neinspirată ideea ca domnul Arafat să vorbească despre Biserică, din motive lesne de înțeles și pentru a nu crea o reacție adversă cum a creat Natașa cu 24 de ani în urmă. Domnul Arafat ar trebui să lase orgoliul deoparte și să delege altă personă să vorbească despre Biserică. Doamne ajută”, a mai scris Nicolae Trușcă

Vă readucem aminte că Raed Arafat a fost cel care a anunțat cu doar câteva zile înaintea de relaxarea unor măsuri că bisericile nu vor putea fi deschise în primul val. Mai mulți preoți, dar și reprezentanți ai Patriarhiei i-au atras atenția secretarului de stat.

”Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Biserica reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoanele vulnerabile – clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, transmitea Arafat

”Ştiu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să se ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc”, a mai spus secretarul de stat. În cele din urmă, Guvernul a aprobat redeschiderea bisericilor pe data de 15 mai, dar cu anumite condiții despre care FANATIK  a scris AICI.

 

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata...
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”