News

Preotul din Suceava anchetat în cazul bebelușului mort după botez a fost suspendat din funcție

02.02.2021 | 09:57
Preotul din Suceava anchetat in cazul bebelusului mort dupa botez a fost suspendat din functie
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a anunțat prima măsură după tragedia de la Suceava. Astfel, preotul anchetat în cazul bebelușului mort după botez a fost suspendat din funcție.

Anunțul a fost făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Acesta a anunțat, marți, că până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz, părintele sucevean a fost suspendat din activitatea religioasă.

ADVERTISEMENT

În primă fază,  Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. Și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Decizia BOR după tragedia din Suceava: preotul anchetat în cazul bebelușului mort, suspendat din funcție

La o zi după anunțul decesului bebelușului de doar 6 săptămâni din Suceava, survenit după un botez care a avut loc duminică, Biserica Ortodoxă Română a anunțat și prima măsură care îl vizează pe preotul care a realizat procedeul religios.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul bisericii care a oficiat botezul în urma căruia acest copil și-a pierdut viața nu mai poate oficia activități religioase pe o perioada nedeterminată. Astfel, până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz, el a fost suspendat din funcție.

Informația cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava a fost făcută de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

ADVERTISEMENT

”Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Medika TV.

Bebelușul din Suceava, mort la o zi după botez

Bebelușul de 6 săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniță la botez şi ar fi înghițit multă apă, a murit luni dimineață.

ADVERTISEMENT

Copilul s-a născut prematur şi era extrem de sensibil. Medicii au făcut tot posibilul să îl țină în viaţă, după ce ar fi înghițit multă apă. Din păcate, micuțul nu a supraviețuit.

În paralel cu deciziile BOR, organele judiciare locale din Suceava au anunțat că fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT
Tags: