News

Tatăl bebelușului înecat la botez, mărturii cutremurătoare: „Plângea, dar a fost scufundat de trei ori în apă”

01.02.2021 | 19:48
Tatal bebelusului inecat la botez marturii cutremuratoare Plangea dar a fost scufundat de trei ori in apa
ADVERTISEMENT

Un băiețel în vârstă de o lună și jumătatea din Suceava a murit în urma slujbei de botez, după ce a fost scufundat de trei ori în apă.

Conform mărturiei tatălui, băiețelul plângea în momentul în care a fost scufundat de trei ori în apă.

ADVERTISEMENT

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă”, a declarat tatăl copilului.

Copilul înecat la botez a început să plângă în timp ce era scufundat

Băiețelului a început să-i curgă sânge din nas și avea pulsul foarte scăzut. „Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit. Bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, s-a întrebat tatăl îndurerat, conform gds.ro.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Dan Teodorovici, a explicat că bebele a ajuns la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, fiind internat în secția ATI.

Din păcate a decedat în urma leziunilor provocate de hipoxie după doar câteva ore, pentru că a aspirat lichid în plămâni.

ADVERTISEMENT

Protopopul Doru Budeanu de la Protopopiatul Sucevei a anunțat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, pentru că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

O anchetă internă va fi desfășurată la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, așteptând o serie de concluzii suplimentare ale anchetei, care va stabili cauza decesului.

ADVERTISEMENT

Preotul care a săvârșit botezul avea experiență, fiind hirotonit în 2007. „Părintele mi-a spus că copilul a plâns, și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale. Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur. Caloriferele funcționau, a fost și liturghie de dimineață, deci temperatura era corespunzătoare, nu se pune problema să fi fost frig”, a transmis protopopul Ionel Doru Budeanu.

Imaginile video cu momentul în care copilul a fost înecat au ajuns în posesia polițiștilor, care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT