Life

Preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini. Ocupă locul trei într-un clasament gastronomic mondial

Un preparat românesc i-a cucerit pe străini. L-au clasat pe locul trei într-un top gastronomic cu mâncăruri din întreaga lume.
08.06.2023 | 23:22
Preparatul romanesc care ia innebunit pe straini Ocupa locul trei intrun clasament gastronomic mondial
Un produs culinar românesc i-a cucerit pe români. Sursa: Pixabay
ADVERTISEMENT

Preparatul românesc de care străinii s-au îndrăgostit. Mâncarea de la noi din țară i-a cucerit și au inclus acest produs într-un clasament gastronomic mondial. Nu numai că e pe listă, dar ocupă poziția a treia.

Ce preparat românesc i-a înnebunit pe străini

Un lucru cert cu care oamenii din țara noastră se mândresc este mâncarea. Babicul de Buzău i-a cucerit pe străini, iar în fața cozonacului pufos al gospodinelor noastre au rămas fără cuvinte. Nu sunt cazuri singulare, din contră.

ADVERTISEMENT

În iunie 2023, publicația TasteAtlas a publicat clasamentul „50 de mâncăruri din organe cu cele mai bune cote din lume”. Acesta cuprinde 3.372 de evaluări, dintre care 1.792 au fost catalogate drept legitime.

Iar România are trei produse în top 10. Primul dintre ele este drobul de miel, clasat chiar pe poziția a treia. Pe locul cinci se clasează tot o mâncare de a noastră, mai exact ciorba de burta. Iar limba cu măsline este un preparat românesc care i-a convins pe străini că merită locul șase.

ADVERTISEMENT

Ce spun străinii despre drobul de miel

Autorii au descris drobul de miel ca fiind un preparat românesc consumat cu precădere în perioada Paștelui, fie însoțit de mai multe aperitive, fie ca atare. Și deși există mai multe moduri de a-l prepara, rezultatul de la final va fi delicios indiferent de metoda aleasă.

„Deși ingredientele și metodele de preparare pot varia, drob de miel constă de obicei dintr-un amestec de organe măcinate de miel, pâine înmuiată în lapte, ierburi tocate, ouă fierte tari și legume, învelite în grăsime de miel.

ADVERTISEMENT

Friptura se coace la cuptor și poate fi preparată și cu foi de patiserie în loc de grăsime de miel, un preparat cunoscut sub numele de drob de miel în aluat. Datorită asemănării sale cu haggis-ul scoțian, acest fel de mâncare este adesea numit haggis de miel românesc”, au spus autorii topului, conform ziare.com. 

De asemenea, aceștia au menționat că TasteAtlas nu trebuie privit ca o concluzie globală despre alimente, ci ca un catalog ce ajută la promovarea produselor tradiționale locale. Acesta se bazează pe evaluări reale, ce exclud boții.

ADVERTISEMENT

„Scopul lor este de a promova mâncăruri locale excelente, de a insufla mândrie pentru preparatele tradiționale și de a trezi curiozitatea față de preparatele pe care nu le-ați încercat”, au mai menționat autorii clasamentului.

ADVERTISEMENT