News

Presa de propagandă rusă: “Războiul din Ucraina se va muta în România”

Presa de propagandă din Rusia își continuă disputa cu statele care susțin Ucraina. O publicație subordonată Kremlinului scrie că războiul se poate muta și în România.
11.01.2023 | 07:03
Presa de propaganda rusa Razboiul din Ucraina se va muta in Romania
Presa de propagandă din Rusia amenință cu războiul România și alte state care susțin Ucraina. Sursa foto: hepta.ro / cnbc.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România, alături de statele NATO și UE, și-au declarat ferm susținerea pentru Ucraina în lupta sa de apărare contra regimului expansionist de la Moscova.

Presa de propagandă din Rusia amenință cu războiul România și alte state care susțin Ucraina

Această atitudine a țării noastre a stârnit, cu numeroase ocazii în ultimele luni, foarte multe reacții ostile de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă dintre ele a venit în această săptămână. Un articol apărut în ziarul rusesc Pravda lasă de înțeles că războiul din Ucraina se poate muta pe teritoriul României și al altor state din estul și nordul Europei.

Subordonații regimului lui Putin amenință că, după ce Ucraina va pierde războiul, aceste țări vor fi distruse de trupele rusești.

ADVERTISEMENT

”Acest război prin interpuși dintre SUA și Rusia poate duce la dezmembrarea și dispariția mai multor state europene, nu doar a Ucrainei. Să fim onești: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după ce Ucraina va fi înfrântă.

Ceea ce înseamnă că ele se vor folosi de alți interpuși pentru a continua conflictul. Candidații nu sunt deloc puțini, însă Polonia, Lituania, România și Finlanda par a fi cei mai probabili. Evident, totul depinde de ruși”, se mai arată în articolul de propagandă publicat de Pravda și citat de Reseau International.

ADVERTISEMENT

Cum văd rușii România: ”O țară mică, pe care SUA o vor drept berbece contra Rusiei”

În materialul din ziarul de propagandă al Moscovei, alături de România, pe lista scurtă a inamicilor Rusiei mai sunt menționate și Polonia, Lituania și Finlanda.

Temerea rușilor este aceea că țara noastră ar putea să fie folosită drept bază a trupelor NATO care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa pentru a ține piept armatei lui Putin.

ADVERTISEMENT

”România este o țară mică pe care Statele Unite plănuiesc s-o folosească pe post de berbece contra Rusiei. Fiind membru NATO, România prezintă câteva amenințări.

Pentru Rusia, există pericolul ca România să fie folosită drept bază a trupelor NATO care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa, pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș”, se mai arată în articolul publicat în ziarul rusesc.

ADVERTISEMENT