Sport

Presa din Belgia, caracterizare dură a lui Gigi Becali înainte de Anderlecht – FCSB: ”Rasist, homofob și misogin”

Jurnaliștii celui mai influent ziar din Belgia prefațează jocul dintre Anderlecht și FCSB din etapa a cincea a grupelor Conference League cu un ”portret” al lui Gigi Becali.
27.10.2022 | 12:01
Presa din Belgia caracterizare dura a lui Gigi Becali inainte de Anderlecht  FCSB Rasist homofob si misogin
Presa belgiană i-a dedicat un articol lui Gigi Becali și au scos în evidență declarațiile controversate făcute de-a lungul timpului. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB joacă astăzi, în Belgia, cu Anderlecht, ultima partidă în deplasare din actuala ediție a grupelor Conference League. Firesc, confruntarea este privită din toate unghiurile de către presa belgiană. Iar Het Laatste Nieuws a decis să completeze informațiile și cu un material dedicat patronului Gigi Becali.

Gigi Becali, un ”patron controversat”. Presa din Belgia pune tunurile pe patronul FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB, privește partida cu Anderlecht cu încredere. Cu atât mai mult cu cât echipa belgiană este într-o perioadă nu tocmai fastă.

ADVERTISEMENT

”La Anderlecht, să vedem, să credem că obținem și noi prima victorie. Așa să credem. E bun așa. Cine știe, poate luăm și noi 500.000”, spunea Becali, cu câteva zile în urmă.

Patronul FCSB este și subiectul presei belgiene. Dar nu pentru această declarație. Ci pentru că este, consideră Het Laatste Nieuws, unul dintre cele mai influente ziare din această țară, o personalitate controversată.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spun că Gigi Becali poate fi descris ca ”fiu de cioban, politician, milionar, dar și rasist, homofob și misogin”. Și îi ”schițează” portretul folosind câteva dintre declarațiile sale controversate. Punând accent pe cele menite să le susțină caracterizarea.

Spe exemplu, chiar în titlul articolului se face referire la afirmațiile sale legate de fotbalul feminin. ”Dacă UEFA îmi impune să am echipă de fotbal feminin, mă opresc”, spunea Becali.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii scot în evidență și faptul că este un om credincios. Dar și că este un alt caz dus la extrem. ”Cina cea de Taină atârnă pe un perete al vilei sale.

Nu versiunea lui Leonardo da Vinci, ci una în care Becali i-a luat locul lui Iisus, iar echipa și antrenorul sunt cei Doisprezece Apostoli. ‘Cadou’, susține el, deși nu ar fi surprinzător dacă ar fi propia sa invenție, nu?”, scrie Het Laatste Nieuws.

ADVERTISEMENT

Presa mai amintește și despre opiniile lui Gigi Becali cu privire la comunitatea LGBT. ”A numit un prezentator TV ‘maimuță’, iar în perioada în care era implicat în politică a vrut să trimită comunitatea LGBT în ghetouri pentru ‘a nu fi deranjat de nimeni’. Asta i-a adus titlul ironic de ‘homofobul anului’”, notează belgienii.

Ca și motivul pentru care a renunțat, în urmă cu 12 ani, la Grzelak. “Mijlocașul Rafal Grzelak a fost dat afară în 2010 pentru că era chel. ‘Ai văzut vreodată un chel care să poarte numărul 10? Nu, pentru că jucătorul chel nu poate să joace fotbal bine”, este afirmația menționată, însoțită și de o imagine.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,20 este cota pentru „Compagno marchează oricând” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT