Sport

Presa din Elveția, reacție dură după 0-1 cu România. Ce se întâmplă cu Murat Yakin

"Toamna catastrofală este completă", au titrat elvețienii de la Le Matin după ce România a învins selecționata lui Murat Yakin cu 1-0 pe Arena Națională.
22.11.2023 | 09:26
Presa din Elvetia reactie dura dupa 01 cu Romania Ce se intampla cu Murat Yakin
Elveția a avut doar posesia pe Arena Națională. Dar punctele și locul 1 în grupă revin României. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Elveția a învins doar Andorra în ultimele opt meciuri disputate, iar criticile au curs în valuri pentru selecționata lui Murat Yakin. Eșecul suferit în România, 0-1, a fost primul din aceste preliminarii, dar i-a trimis pe Shaquiri și compania direct în urna 4 la tragerea la sorți.

Jurnaliștii de la Blick au remarcat atmosfera de pe Arena Națională și că Elveția ar fi meritat penalty. Concluzia despre selecționata lui Yakin: supraevaluată

Jurnaliștii de la Blick au remarcat atmosfera de pe Arena Națională, dar nu și jocul prestat de cele două echipe. În special de Elveția. Nici arbitrul Davide Massa. Elvețienii spun că italianul ar fi trebuit să le acorde un penalty la intervenția lui Rațiu asupra lui Okafor.

ADVERTISEMENT

“O greșeală a arbitrului, deoarece Okafor a pierdut controlul balonului din cauza acelei împingeri și astfel a ratat șutul. Oriunde în afara careului, arbitrul ar fi dictat fault. Trebuia să o facă și în interior… Dar să revenim la atmosfera electrizantă de pe Arena Națională. Elveția a dominat doar jumătate de oră și a avut posesie 72 la sută.

A fost un gol briliant imediat după pauză, la care Ndoye și Shaquiri ar fi putut face mai mult în defensivă. Apoi, echipa evident mai puțin talentată arată mai mult entuziasm și spirit de luptă.

ADVERTISEMENT

Le Matin, chiar mai duri după 0-1 cu România: “Jucătorii parcă voiau să clarifice că nu îl mai vor pe Yakin. Elveția s-a afundat în mediocritate

Ceea ce până la urmă este suficient pentru că este evident că nici Elveția nu este de calitate superioară. Nu la fel de bună cum au unii impresia. Asta este realitatea: o echipă supraevaluată”, au scris jurnaliștii de la Blick.

“Toamna catastrofală este completă pentru Elveția. Pe Arena Națională nu am văzut nimic dintr-o echipă care chiar a luptat pentru primul loc. Fără idei în joc, fără un minimum din punct de vedere tehnic, fără energie. Jucătorii parcă voiau să clarifice că nu îl mai vor pe Yakin.

ADVERTISEMENT

Nici în aceste condiții nu am fost dominați de România, locul 48 FIFA. Dar o fază bine lucrată în minutul 90 și câteva intervenții bune ale lui Moldovan au fost suficiente pentru România. Elveția s-a afundat prea tare în medicritate, iar decizii dure trebuiesc luate de urgență”, au scris și cei de la Le Matin.

Pierluigi Tami, mesaj enigmatic despre viitorul lui Murat Yakin: “Va fi cu siguranță la tragerea la sorți. Nu știu dacă și la Euro 2024”

Federația Elvețiană de Fotbal este așteptată să ia o decizie în privința lui Murat Yakin. Selecționerul spune că el va începe pregătirea pentru turneul final, dar nu la fel de convinși sunt federalii. Asta deși contractul său s-a prelungit automat până după Euro 2024.

ADVERTISEMENT

“Cu siguranță că Murat Yakin va fi reprezentantul nostru la tragerea la sorți de pe 2 decembrie. Nu pot să spun în acest moment dacă el va fi pe bancă la Euro 2024. Nu iau decizii singur în federație, va trebui să ne consultăm și să alegem cea mai bună variantă”, a explicat Pierluigi Tami, director al Federației Elvețiene de Fotbal.

ADVERTISEMENT