Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Presa din Kosovo pune paie pe foc: “Huliganii români sunt caraghioși”

Duelul România - Kosovo este decisiv pentru soarta calificării. Cu o victorie pe Național Arena, elevii lui Iordănescu își păstrează locul secund, intens vânat de urmăritoarea Israel.
12.09.2023 | 15:37
Presa din Kosovo pune paie pe foc Huliganii romani sunt caraghiosi
“HULIGANI!” Presa din Kosovo, ATAC LA FANII ROMANIEI foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România spera la 6 puncte din 6 posibile în dubla cu Israel și Kosovo. Din păcate pentru tricolori, Israel a stricat calculele, iar duelul cu Kosovo devine unul decisiv. Criticați pentru jocul defensiv, elevii lui Iordănescu își pot lua revanșa în meciul secund și să facă uitată partida precedentă.

Presa din Kosovo, acidă cu suporterii români

“Presa din Kosovo scrie astăzi că luptăm sau ieșim. Nu mai contează cum, trebuie să câștigăm, egalul nu ne ajută. De asemenea ei vorbesc despre atitudine, vorbesc despre suporteri. Ei spun că huliganii români sunt caraghioși, amuzanți. Și că au anunțat că nu vor fi la meci pentru că nu recunosc statul Kosovo”, a spus Gabi Safta.

ADVERTISEMENT

“O facțiune a spus că nu vine, nu toți. O facțiune a zis. Nu toată galeria naționalei a zis că nu vine la meci din considerente politicie pe care nu vreau să le dezbatem, suntem emisiune de sport”, a spus Horia Ivanovici, completat de Gabi Safta: “Cei cu petarde nu vin”.

Din motive politice, o parte a galeriei române nu va veni la stadion pentru meciul cu Kosovo. Presa oaspeților s-a simțit ofensată de gestul fanilor tricolori și nu a ezitat să își exprime opinia. Din păcate pentru tricolori, numărul de spectatori va fi mai redus față de meciul cu Israel.

ADVERTISEMENT

Kosovo vine la București să câștige

“Dar care e tonul kosovarilor? Pot să ne bată?”, a întrebat Horia Ivanovici, moment în care Gabi Safta a replicat: “Da, bineînțeles. Ei vin aici să câștige, au jucători care evoluează pentru echipe importante. În declarația pe care a dat-o selecționerul în conferința de presă a spus că jucătorii care vin la naționala din Kosovo au șansa să facă istorie.

Au experiență și deși încă nu au reușit ca echipă, fiecare în parte ca jucător are performanțe. Respectă echipa noastră, a ridcat-o în slăvi că e una din cele mai tehnice echipe. E favorită la calificare, dar ei nu au venit turiști la București. Asta e atitudinea lor și vor să ne bată. Bineînțeles, de ce nu ar vrea asta? Fiecare vrea să îl bată pe cel din fața lui.”

ADVERTISEMENT

Kosovo nu a reușit să bată pe nimeni în aceste preliminarii. Echipa lui Rrahmani ocupă penultimul loc în grupă cu patru puncte în cinci etape. Toate punctele obținute de kosovari au fost aduse din egaluri. Unul dintre ele, chiar împotriva României, într-un meci încheiat 0-0.

România, la rândul ei, vine după o serie lungă de remize. Nu mai puțin de trei rezultate de egalitate au tricolorii în ultimele trei partide. 0-0 cu Kosovo, 2-2 cu Elveția și 1-1 cu Israel sunt partidele în care echipa lui Iordănescu nu a reușit să plece cu cele trei puncte. România este neînvinsă în aceste preliminarii.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. Miercuri va fi o ediție specială a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, de la 10:30.

Kosovo despre suporterii romani

 

ADVERTISEMENT