Sport

Presa din Polonia exultă după ce Iga Swiatek a învins-o pe Simona Halep la Indian Wells: „A distrus-o! E de neoprit!”

Presa din Polonia exultă după ce Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA) a învins-o pe Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) în semifinalele turneului WTA 1000 de la Indian Wells.
19.03.2022 | 11:23
Presa din Polonia exulta dupa ce Iga Swiatek a invinso pe Simona Halep la Indian Wells A distruso E de neoprit
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a reușit să-i facă față Igăi Swiatek, fiind învinsă cu scorul 6-7(6), 4-6. Tenismena româncă a suferit și o accidentare la coapsă în setul 2.

Presa din Polonia exultă după ce Iga Swiatek a învins-o pe Simona Halep la Indian Wells

Presa din Polonia a avut reacții exuberante după calificarea Igăi Swiatek în finala de la Indian Wells. Fără a se sfii de exprimări exagerate, jurnaliștii polonezi au scris faptul că jucătoarea lor „a distrus-o” pe Halep.

ADVERTISEMENT

„Eroina Iga face legea la Indian Wells! A eliminat-o și pe Halep, iar finala e aici! Tenismena noastră e de neoprit. Ce emoție, ce revenire, ce acțiune impresionantă, ce dăruire…

Iga Swiątek a depășit toate momentele dificile și a distrus-o – la propriu și la figurat – pe Simona Halep în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells.

ADVERTISEMENT

Ea a învins-o pe româncă cu 7-6 (6), 6-4, iar în duelul pentru titlu va juca cu grecoaica Maria Sakkari, care s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-1 în fața ibericei Paula Badosa.

Iga este a doua poloneză în finala BNP Paribas Open după Agnieszka Radwanska, care s-a luptat aici cu Flavia Pennetta în 2014.

ADVERTISEMENT

Sperăm să confirme și în finala de duminică. Avem un campion în carne și oase. Știm deja acest lucru. Indiferent de cum se va termina ultimul joc de la Indian Wells. Să vă reamintim doar cum se desrcurcă Swiatek în astfel meciuri. Pur și simplu nu pierde: la Paris 6-4, 6-1 cu Sofia Kenin, la Adelaide 6-2, 6-2 cu Belinda Bencic, la Roma 6-0, 6-0 cu Karolina Pliskova, și recent la Doha 6-2, 6-0 cu Anett Kontaveit.

Al cincilea trofeu este aproape. Într-o asemenea formă, Swiatek este un candidat incontestabil la titlu”, au scris cei de la przegladsportowy.pl.

ADVERTISEMENT