Sport

Presa franceză răsuflă ușurată după calificarea lui PSG: ”Am tremurat pentru optimi”

PSG s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală ale Champions League, iar presa franceză a tras semnale de alarmă după prestațiile modeste din faza grupelor.
14.12.2023 | 00:45
Presa franceza rasufla usurata dupa calificarea lui PSG Am tremurat pentru optimi
PSG s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală ale Champions League, iar presa franceză a tras semnale de alarmă după prestațiile modeste din faza grupelor. Sursă foto: lefigaro.fr
ADVERTISEMENT

PSG a ajuns în fazele eliminatorii după ce a terminat la egalitate pe terenul Borussiei Dortmund, scor 1-1, însă a tremurat serios pentru calificare, deoarece minute bune a fost în afara locului 2.

Calificarea lui PSG, salutată cu moderație de presa franceză

Presa franceză a răsuflat ușurată după finalul nebun din ”grupa morții” și calificarea celor de la PSG în optimile de finală ale Champions League, iar acum așteaptă tragerea la sorți pentru a vedea ce adversar va avea campioana din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

”Parisul a tremurat, dar s-a calificat”, este titlul dat de Le Figaro, care a notat: ”PSG s-a calificat în fazele eliminatorii din Champions League! Ținută în frâu pe terenul lui Dortmund, PSG a terminat pe locul 2 în Grupa F grație victoriei lui AC Milan la Newcastle”.

”Pe sârmă”, a titrat L’Equipe. ”PSG a trecut prin toate emoțiile în această seară, dar și-a asigurat esențialul: s-a calificat în optimile de finală după remiza de la Dortmund. Eliminați practic între minutele 33 și 58, jucătorii lui Luis Enrique au trecut prin toate emoțiile.

ADVERTISEMENT

Warren Zaire-Emery a devenit, la 17 ani și 280 de zile, cel mai tânăr francez care a marcat în Champions League în fața lui Karim Benzema (17 ani și 352 de zile), cu Lyon în decembrie 2005, și a lui Kylian Mbappe (18 ani și 63 de zile), cu Monaco în februarie 2017”, au notat jurnaliștii francezi.

PSG nu mai are strălucire

Sub titlul ”Parisul intră în optimi pe ușa din dos”, ziarul de casă Le Parisien critică evoluția favoriților, însă consideră că această calificare a venit pe fondul caracterului arătat de jucători în anumite momente.

ADVERTISEMENT

”PSG este încă acolo, în optimile de finală ale Champions League. Cu siguranță pe locul nepotrivit, al doilea, care deschide calea către un adversar dur sau chiar imposibil, dar măcar nu va experimenta afrontul trecerii în Europa League, care nu corespunde poziției sale.

Datorită caracterului său, echipa lui Luis Enrique a supraviețuit și a construit ceva ca un suflet într-un final irespirabil și uluitor. Acest PSG este mai laborios decât înainte, cu mai puțin talent individual, lipsit de jucători de talie mondială. Totul este mai dificil chiar și pentru Kylian Mbappe, dar în acest timp încearcă să formeze un adevărat colectiv.

ADVERTISEMENT

Mai stângaci, mai puțin sclipitor, mai puțin în lumina reflectoarelor, dar mai mult în legătură cu fotbalul și această competiție. Parisul a dus o bătălie homerică și și-a lăsat curajul în urmă”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT