News

Presa maghiară apropiată de Budapesta, atac la Klaus Iohannis: ”Două mandate fără niciun rezultat în politica externă”

Un articol publicat într-un ziar apropiat de Budapesta critică dur puterea de la București. Presa maghiară arată cu degetul spre eșecurile diplomatice ale lui Klaus Iohannis.
08.02.2023 | 12:55
Presa maghiara apropiata de Budapesta atac la Klaus Iohannis Doua mandate fara niciun rezultat in politica externa
Jurnaliștii apropiați de regimul lui Viktor Orban de la Budapesta atacă eșecurile diplomatice ale lui Klaus Iohahnis. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eșecurile pe bandă rulantă înregistrate de diplomația de la București în ultimele luni atrage critici dure dinspre media de la Budapesta. Jurnaliștii maghiari au luat în vizor în principal ratarea aderării la Schengen.

Jurnaliștii apropiați de regimul lui Viktor Orban de la Budapesta atacă eșecurile diplomatice ale lui Klaus Iohahnis

Site-ul Magyar Nemzet, principala publicație pro-guvernamentală din Ungaria, apropiată de Fidesz, formaţiunea politică a premierului Viktor Orban, scrie un articol devastator față de responsabilii diplomației de la București.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din țara vecină remarcă faptul că, în decembrie, odată cu eșecul Schengen, diplomația română, considerată în decursul istoriei adesea de partea maghiară drept eficientă, s-a confruntat cu un eșec de proporții. Principali vinovați, în viziunea maghiarilor, sunt Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și șeful MAE, Bogdan Aurescu.

”Bucureștiul are o vină nu neapărat din cauza veto-ului austriac, ci din cauza evaluării greșite a situației. Președintele Klaus Iohannis, primul ministru Nicolae Ciucă, ministrul de externe Bogdan Aurescu, politicienii de frunte ai coaliției guvernamentale au prezentat timp de mai multe luni procesul ca fiind o poveste de succes, pentru ca ulterior, refuzul fără îndoială surprinzător al Vienei care s-a prevalat de valul de migranți, să înjosească la nivel maxim diplomația română”, scrie Magyar Nemzet.

ADVERTISEMENT

Presa de la Budapesta: ”Eșecul personal al lui Iohannis este spectaculos”

Jurnaliștii apropiați de regimul Orban subliniază faptul că, în România, șeful statului răspunde de diplomație. În contextul acestor eșecuri din ultimele luni, sursa citată notează că Klaus Iohannis își va încheia cele două mandate fără să poată prezenta niciun rezultat important de politică externă.

Maghiarii sunt și ei convinși că România are șanse mici la Schengen în viitorul apropiat. Ei mai amintesc și de eșecul diplomației de la București când vine vorba de vizele pentru Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

”În privința aderării la Schengen există șanse tot mai puține până la sfârșitul anului 2024. Nu este probabilă nici obținerea scutirii de viză americană meritată de cetățenii români, ceea ce este de asemenea incomod pentru șeful statului, mai ales că SUA poate considera practic România ca fiind teritoriul său, de asemenea influența americană se manifestă fără piedici și în evoluția politicii interne”, notează site-ul amintit.

În finalul articolului, cei de la Magyar Nemzet spun că eșecul lui Iohannis este unul cu atât mai spectaculos cu cât președintele român era prezentat drept ”una dintre figurile importante ale diplomației europene și euro-atlantice”.

ADVERTISEMENT

”Eșecul personal al lui Iohannis este spectaculos și pentru că o parte din media a încercat în ultimii ani să-l prezinte pe președinte, în pofida lipsei rezultatelor, drept una dintre figurile importante ale diplomației europene și euro-atlantice.”

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Secretul IMENS al lui Nicolae Ceaușescu! Ce voia să facă în România
Secretul IMENS al lui Nicolae Ceaușescu! Ce voia să facă în România
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română