Sport

Presa spaniolă o face praf pe Barcelona după umilința cu Benfica. Nici Ronald Koeman nu a fost iertat: „Cel mai bine ar fi să plece”

Barcelona a fost pur și simplu mitraliată după înfrângerea cu Benfica. Nici tehnicianul Ronald Koeman nu a scăpat de furia jurnaliștilor spanioli.
30.09.2021 | 01:29
Presa spaniola o face praf pe Barcelona dupa umilinta cu Benfica Nici Ronald Koeman nu a fost iertat Cel mai bine ar fi sa plece
ADVERTISEMENT

Cu eșecul usturător suferit în Portugalia, scor 0-3, în fața Benficăi, Barcelona a consfințit cel mai slab debut de sezon din îndelungata sa istorie. Văzând cum echipa care până mai ieri domina fără emoții fotbalul european, jurnaliștii spanioli s-au lansat într-o adevărată tiradă la adresa jucătorilor.

Ter Stegen, Eric, Luuc, Pique, Memphis….Cine s-a descurcat mai rău?”, s-au întrebat cei de la Marca. Nici Ronald Koeman nu a ieșit mai puțin șifonat după meciul în care echipa sa a avut o singură ocazie importantă, semnată de olandezul de Jong, care a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție ce părea ideală.

ADVERTISEMENT

De pe ultimul loc în Grupa E, cu 0 puncte și un golaveraj dezastruos, 0-6, catalanii speră să obțină prima victorie în runda următoare, când vor primi vizita echipei antrenate de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev. Duelul este programat miercuri, 20 octombrie, de la ora 19:45.

Jurnaliștii spanioli pun tunurile pe Barcelona după umilința cu Benfica și cer demisia antrenorului Ronald Koeman

Cel mai bine ar fi să plece: Koeman de pe bancă și Barca din Europa”, a titrat Marca, imediat după fluierul final al partidei de la Lisabona. Deși laudă capacitatea tehnicianului olandez de a produce tinere talente, jurnaliștii spanioli îl critică pentru lipsa de reacție arătată în momentele critice și îi cer să părăsească echipa.

ADVERTISEMENT

Barça este limitată, dar aceste limite pornesc de la banca tehnică . Koeman are multe virtuți ca promotor al tinerelor talente, dar are și defectele ca strateg, ca om capabil să schimbe cursul unui meci. În mod normal, Koeman ar fi fost dat afară în următoarele câteva ore, dar Barca trece printr-o perioadă extrem de dificilă.

S-a demonstrat încă o dată că nu se pot ridica la nivelul celor mai bune echipe de pe continent. În Europa League, lucrurile ar putea sta altfel, dar pentru asta catalanii trebuie să ocupe locul trei în grupă.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, nici acest obiectiv nu pare realizabil. Poate cel mai bun lucru ar fi să uiți de Europa și să petreci un întreg sezon ascuns sub o pătură. E posibil ca Eric García să devină o certitudine în următorii zece ani, dar până atunci reprezintă o reală problemă pentru echipa ta.

Încet și moale, acesta a rămas fără reacție la primul gol al Benficăi. A fost extrem de ușor pentru Darwin să-l depășească și să înscrie în poarta lui Ter Stegen, ajuns doar o umbră a goalkeeperului care a fost cândva”, se arată în articolul publicat de ziarul de casă al eternei rivale Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Mundo Deportivo: „Barca, golaveraj fără precedent în istoria meciurilor de Liga Campionilor”

În schimb, Mundo Deportivo insistă asupra golaverajului dezastruos înregistrat de Barcelona în debutul acestei ediții a Ligii Campionilor. Nu s-a mai întâmplat până acum ca formația blaugrana să încaseze șase goluri și să nu înscrie nici măcar unul în cea mai importantă competiție intercluburi.

Acest 0-3 cu Benfica se adaugă celor trei goluri primite de la Bayern și consemnează cel mai prost start pentru Barça din istoria Ligii Campionilor. Cu 0 goluri marcate și 6 încasate, echipa rămâne pe ultimul loc al Grupei E, fără nicio șansă de a accede în turul al doilea, în condițiile în care bavarezii au șase puncte și sunt urmați de portughezi cu trei puncte. Pe locul al treilea se află Dinamo Kiev, care are un punct.

Umilința din Da Luz îl duce pe Ronald Koeman în pragul prăpastiei înaintea derby-ului de sâmbătă cu Atletico. După pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale, pe Barca o așteaptă duelurile cu Valencia și Dinamo”, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT