News

Președintele Braziliei, infectat cu coronavirus, după ce a luat în râs virusul UPDATE

07.07.2020 | 18:38
Presedintele Braziliei infectat cu coronavirus dupa ce a luat in ras virusul UPDATE
ADVERTISEMENT

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat la un post de televiziune local că prezintă semne specifice noului tip de coronavirus. Politicianul a declarat că și-a făcut un test pentru acest virus.

UPDATE ORA 18.30. Rezultatul testului preşedintelui Braziliei a fost făcut public. Jair Bolsonaro este infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Rezultatul testului este pozitiv. Nu este un motiv de panică. Viaţa merge înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru viaţa mea şi pentru rolul cu care m-a înzestrat pentru a decide viitorul acestei naţiuni numită Brazilia “, a declarat şeful statului, potrivit The Guardian.


Sceptic în privința pandemiei, politicianul brazilian are febră 38 de grade Celsius, motiv pentru care a făcut de urgență o radiografie la plămâni la spitalul militar. Potrivit postului CNN Brasil șeful statului a fost văzut intrând în reședința sa purtând o mască de protecție albă.

ADVERTISEMENT

Totodată, președintele brazilian i-a spus unui simpatizant, care se afla la poarta locuinței sale, că tocmai ce s-a întors de la o unitate spitalicească unde și-a făcut câteva analize, printre care se numără și o „radiografie pulmonară”.

Jair Bolsonaro, președintele brazilian, suspect de COVID-19

„Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine”, a fost prima declarație pe care a făcut-o președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, după ce s-a întors de la spital.

ADVERTISEMENT

Șeful statului nu s-a protejat deloc împotriva virusului din China și chiar a participat la numeroase evenimente publice fără a purta mască de protecție. Mai mult decât atât, politicianul în vârstă de 65 de ani, a publicat în mediul online imagini cu miniștrii care nu poartă mască.

În timpul unei recepții care s-a dat cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite, care a avut loc pe 4 iulie, președintele Braziliei, ambasadorul american în Brazilia și multe ale personalități politice au putut fi observate ignorând măsurile impuse de acest virus.

ADVERTISEMENT

Totodată, politicianul a criticat încă de la începutul pandemiei măsurile de izolare introduse de foarte multe state afectate de acest virus care a apărut pentru prima oară în luna decembrie a anului trecut, într-o piață de animale vii din Wuhan, China.

Măsurile luate de Brazilia legat de pandemia de coronavirus

La scurt timp după ce a început să se simtă rău și să prezinte semne specifice bolii, șeful statului, Jair Bolsonaro, a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege care prevăd purtarea măștii de protecție în locurile publice. Decizia a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei pe teritoriul țării.

În prezent, Brazilia este țara cea mai afectată din lume din cauza acestui virus periculos din China, după Statele Unite ale Americii. 1,6 milioane de persoane au fost infectate până la această oră cu noul tip de coronavirus, în timp ce 65.487 de oameni au murit.

 

ADVERTISEMENT
Tags: