Fotbal international

Președintele lui Dinamo Kiev, laude pentru Mircea Lucescu: „Trăiește doar pentru fotbal”

09.12.2020 | 16:36
Presedintele lui Dinamo Kiev laude pentru Mircea Lucescu Traieste doar pentru fotbal
ADVERTISEMENT

Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev, e impresionat de Mircea Lucescu (75 de ani), tehnician care a dus echipa ucraineană în primăvara europeană:

„Mister muncește neîntrerupt, 24 de ore pe zi, 24 de ore în care trăiește pentru fotbal, un antrenor cu o experiență uriașă, un profesionist dedicat total”.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a învins-o cu 1-0 pe Ferencvaros în ultima etapă din Liga Campionilor și s-a calificat în „16”-imile Europa League.

Mircea Lucescu, comparat de Igor Surkis cu Valeri Lobanovski. „Muncește neîntrerupt, trăiește doar pentru fotbal”

După ce a câștigat Supercupa Ucrainei, a ajuns în grupele Ligii Campionilor, performanță așteptată de patru ani, și este lider în campionatul Ucrainei, Dinamo Kiev a terminat acum grupele Ligii Campionilor pe poziția a treia, după Juventus și Barcelona, și va evolua în „16-imile” Europa League.

ADVERTISEMENT

„Într-o grupă foarte dificilă, am înțeles de la început care e meciul decisiv. Acesta. Și astăzi, cel mai important a fost rezultatul pentru mine, orice altceva rămâne în spate”, a spus Mircea Lucescu la finalul partidei cu Ferencvaros.

„Îi felicit pe toți, le sunt recunoscător pentru ce am realizat. Îi pregătesc pe acești băieți de la începutul sezonului, au crescut odată cu echipa. Împotriva lui Ferencvaros, am avut opt ucraineni și doar trei străini, în timp ce adversarii au avut nouă străini și doar doi maghiari”, a continuat tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

Președintele lui Dinamo Kiev l-a comparat pe Mircea Lucescu cu Valeri Lobanovski, cel mai mare antrenor ucrainean. „Mister muncește neîntrerupt, 24 de ore pe zi, 24 de ore în care trăiește pentru fotbal, un antrenor cu o experiență uriașă, un profesionist dedicat total. Nu poate fi comparat decât cu Lobanovski”, a spus Igor Surkis.

„Să-i dăm antrenorului șansa să lucreze și să-l judecăm după rezultate”

El este impresionat deoarece „la vârsta lui, și-a lăsat familia în România și locuiește la baza de pregătire, deși i-am oferit un apartament. A refuzat, spunând că vrea să stea la centrul sportiv pentru a fi aproape de echipă, de jucători”.

ADVERTISEMENT

Președintele le-a zis ziariștilor locali și ce notă îi oferă pentru ce a realizat până în prezent: „Merită un mare zece”. Pentru acesta faptul că Lucescu a antrenat timp de 12 ani la rivala Șahtior nu reprezintă o problemă. „Luați-l pe Mourinho! A lucrat la Chelsea, Manchester United și la Tottenham. În meciul contra lui Chelsea, a dat totul pentru a câștiga. Acesta este un antrenor profesionist. Precum Mourinho, precum Lucescu!”

”Să nu uităm ce echipă tânără avem, apărătorii au 18-20 de ani. Presiunea, importanța acestui meci cu Ferencvaros s-a reflectat în toate acțiunile lor”, a spus Mircea Lucescu, tehnicianul lui Dinamo Kiev.

”Există încă un grup de fani ai lui Dinamo Kiev care fac zgomot și dau foc. Da, au opinia lor și trebuie să asculți și ce spun ultrașii. Dar să-i dăm antrenorului șansa să lucreze și să-l judecăm după rezultate. Aspirăm la Europa? Atunci să gândim european, nu ca în Evul Mediu”, a spus Igor Surkis, președintele celor de la Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT
Tags: