Fotbal intern

Președintele lui Poli Iași anunță un scenariu dramatic în fotbalul românesc: „Vor rămâne patru cluburi”

20.03.2020 | 17:02
Presedintele lui Poli Iasi anunta un scenariu dramatic in fotbalul romanesc Vor ramane patru cluburi
ADVERTISEMENT

Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași, anunță că suspendarea fotbalului românesc, care a anulat încasările cluburilor, ar putea duce la o situație dramatică, multe dintre formații urmând a intra în faliment.

Dezastru în fotbalul românesc după pandemie

Fotbalul românesc a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, iar cel mai optimist scenariu pentru reluarea meciurilor este jumătatea lunii mai.

ADVERTISEMENT

Perioada de suspendare duce la pierderi financiare importante pentru cluburile din România, multe dintre ele dependente de sumele primite din drepturi TV, iar președintele lui Poli Iași, Ciprian Paraschiv, anunță că situația poate deveni dramatică.

Dacă se va decide ca jucătorii să primească 75% din salariul mediu brut pe economie, adică vreo 40.000 de lei net, putem supraviețui.

ADVERTISEMENT

Dar în cazul în care cluburile vor fi obligate să pună diferenţa dintre banii acordaţi de Guvern şi salariile din contracte, cum vrea AFAN-ul, atunci ne ducem în cap. Gândiți-vă că noi, la Poli, avem și salarii de 6.000 de euro net lunar, ceea ce înseamnă 29.000 de lei net.

În Liga 1 ar mai rămâne doar vreo patru cluburi, probabil ar mai trebui invitate din Ungaria ca să încropească un campionat.”, susține Ciprian Paraschiv, conform Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

„Banii nu au mai fost virați din cauza pandemiei”

Ciprian Paraschiv dezvăluie că Poli Iași urma să primească o sumă importantă de bani din partea unor sponsori, însă tranzacția a fost anulată din cauza situației cauzate de coronavirus în România.

Criza a speriat tot mediul de business. Aşteptam o sumă consistentă de bani de la un sponsor, prin virarea celor 20% din impozitul pe venit pe anul 2020. Ordinul de plată era semnat, însă banii nu au mai fost viraţi din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Câţiva parteneri pe partea de sponsorship cu care aveam acorduri de principiu mi-au spus că sunt în incapacitatea de a se implica în acest moment. Chiar și cei cu care existau unele contracte m-au anunțat că nu vor putea plăti la timp”, a declarat Ciprian Paraschiv.

ADVERTISEMENT