News

PNL pedepsește revoltele din teritoriu. Alin Nica, înlăturat de la conducerea filialei Timiș. Update

PNL pedepsește revoltele din teritoriu împotriva candidaților Coaliției. Alin Nica, înlăturat de la conducerea filialei Timiș
26.03.2024 | 18:12
PNL pedepseste revoltele din teritoriu Alin Nica inlaturat de la conducerea filialei Timis Update
Președintele PNL Timiș, Alin Nica, spune că nu-l va susține pe candidatul comun al Coaliției la președinția Consiliului Județean / Foto: Facebook, Alin Nica
ADVERTISEMENT
26-03-2024
17:43

Vasile Blaga, la conducerea interimară a PNL Timiș

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, marți, că Biroul Politic al partidului l-a numit ca președinte interimar al filialei PNl Timiș pe Vasile Blaga. Stroe a mai anunțat și dizolvarea Biroului Județean a organizației Timiș

„În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a spus Stroe.

Acesta a mai preciat că s-a stabilit „în cadrul Coaliţiei candidat comun pentru Consiliul Judeţean Timiş din partea PSD, iar municipiul Timişoara va avea candidat pentru funcţia de primar din partea PNL”.

 

26-03-2024
16:32

Alin Nica: „Timișorenii au fost vânduți ca la piață”

Conducerea PNL a votat, în ședința de marți, demiterea liderului PNL Timiș, Alin Nica, de la conducerea organizației, după ce acesta a spus că nu vrea să dea candidatului comun al Coaliției conducerea Consiliului Județean.

„Am aflat cu neplăcere că timișorenii au fost vânduti ca la piată, pe o negociere strambă, în defavoarea PNL Timiș. Am aflat că PNL a cedat șantajului cu PSD cu anticipatele, cedând Timisul și Timișoara PSD. Eu plec de aici de la București cu inima împăcată, că am făcut tot ce îmi stă în putință pentru timișenii care mi-au dat încrederea în 2020 și m-am lupta împotriva dictatelor de la București. Îmi exprim speranța în continuare că flacăra Revoluției din Timișoara nu a murit, ci va continua, chiar dacă eu am fost singurul care a avut curajul să ia atitudine împotriva acestei nedreptăți care se face Timișului și Timișoarei”, a declarat, marți, Nica.

Înlăturarea de la conducerea PNL Timiș a lui Alin Nica a fost decisă cu 60 de voturi pentru și patru împotrivă, și a fost propusă de secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, este hotărât să candideze pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean și a declarat, marți, că nici în ruptul capului nu-l va susține pe candidatul comun al Coaliției, Alfred Simonis (PSD) la președinția CJ.

Alin Nica: Alfred Simonis, „un afront” pentru timișoreni

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, i-a denunțat pe liderii coaliției PSD-PNL că au trecut peste voința liberalilor din județ și l-au desemnat pe șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, candidat comun la președinția Consiliului Județean.

ADVERTISEMENT

Nica a spus că decizia la vârful Coaliției este „un afront” pentru locuitorii Timișoarei și pentru cei ai județului, pentru că aceștia „nu-l doresc” pe Simonis. Nici un argument logic nu este în favoarea acestei decizii, spune Alin Nica, câtă vreme Simonis este pe locul trei „în toate sondajele”.

„Încerc să conving colegii că această propunere din partea coaliţiei este una greşită pentru Partidul Naţional Liberal în Timiş şi este, într-un fel, un afront pentru timişoreni şi pentru timişeni să nu aibă oportunitatea de a vota deschis un candidat pe care ei şi-l doresc şi pentru că toate argumentele logice sunt în defavoarea unei astfel de decizii. Domnul Simonis e pe locul trei în toate sondajele. PNL are la Consiliul Judeţean mai mult decât dublu numărul de consilieri judeţeni şi preşedintele în funcţie.

ADVERTISEMENT

La Consiliul Local Timiş, PNL-ul are de trei ori mai mulţi consilieri locali. Toate acestea arată că este o negociere proastă pentru PNL din punctul meu de vedere, dar aştept să văd argumentele. (…) Vreau să mă lupt până la capăt pentru PNL. Sunt liberal şi voi fi liberal în continuare”, a declarat, marți, Nica, înaintea ședinței Biroului Politic al PNL, la București.

„Mai bine îmi tai mâna decât să semnez pentru el”

Alin Nica a declarat că va merge până la capăt și va refuza susținerea pentru Alfred Simonis. Liderul PNL Timiș a mai spus că nu a acceptat nici un compromis în cariera sa politică și nici acum nu este dispus să accepte.

ADVERTISEMENT

„Mai bine îmi tai o mână decât să semnez, ca preşedinte al filialei Timiş, o candidatură a domnului Simonis. Adică, am 20 de ani în acest partid şi pe vremea USL am candidat tot din partea PNL. Nu am acceptat nici atunci un astfel de compromis, deşi condiţiile erau cu totul altele. Nu o s-o fac nici acum”, a spus Nica. Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de dreapta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste, a spus liderul liberal.