News

Șeful PNL Timiș ar putea fi schimbat. Alin Nica a criticat decizia privind candidații comuni cu PSD

Alin Nica ar putea fi înlăturat de la șefia PNL Timiș. Acesta s-a declarat contra deciziei de a avea candidați comuni la nivelul județului
25.03.2024 | 18:50
Seful PNL Timis ar putea fi schimbat Alin Nica a criticat decizia privind candidatii comuni cu PSD
Alin Nica ar putea pierde șefia PNL Timiș Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În urma ședinței de luni, în Coaliția PSD-PNL s-a luat decizia de a merge la alegerile locale cu candidaturi comune pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Șeful PNL Timiș ar putea fi schimbat

Astfel, candidatul pentru Primăria Timișoara ar urma să fie fostul primar Nicolae Robu, PNL, în vreme ce Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, ar urma să nu mai candideze, iar cele două partide să susțină candidatura lui Alfred Simonis, PSD.

ADVERTISEMENT

O decizie în ceea ce privește schimbarea lui Nica de la conducerea filialei liberale de Timiș urmează a fi luată marți, când a fost convocat Biroul Politic Național al PNL, au declarat surse politice pentru Adevărul.

”E o decizie greșită pentru PNL ca Alfred Simonis, care e pe locul 3 în sondaje, să fie candidatul susținut de PNL.

ADVERTISEMENT

E trist pentru Timișoara și pentru Timiș să fie obiect de tranzacționare la talciocul politicii dâmbovițene și vă spun că spiritul Timișoarei nu va fi îngenunchiat, iar timișorenii în 1989 au luptat pentru o politică curată, transparentă și pentru șansa ca fiecare să lupte pe forțe proprii și să demonstreze că merită votul timișorenilor în alegeri.

Ori exact acest lucru este negat filialei Timiș a PNL, iar întreaga filială este total nemulțumită de această perspectivă. Propunerea din partea coaliției va trebui validată în BPN unde mă voi bate pentru Timișoara și pentru Timiș.

ADVERTISEMENT

Voi rămâne consecvent valorilor de dreapta, liberale și foarte mulți timișoreni și timișeeni nu sunt de acord cu această tranzacționare, combinație pe la spate”, a declarat Alin Nica la Digi24.

Dictat de la București

Alin Nica a mai afirmat că se ”luptă cu un dictat de la București” și critică ”atitudinea bolșevică, comunistă a lui Simonis” pe care îl acuză că vrea să câștige o competiție la masa verde.

ADVERTISEMENT

”Mă lupt cu un dictat de la București. Timișoara nu acceptă dictatul de la București, dictatul sau dictaturi, cu ambele accente puse pe cuvintele acestea omonime. (…)

Dictatura sau dictatul e o chestiune care ține de sovietici, de bolșevici, de cei care au răspândit comunismul în întreaga lume și da un fel de asemănare potrivită.

Eu critic atitudinea bolșevică, comunistă a lui Simonis de a încerca să câștige o competiție la masa verde, pentru că nu are bărbăția să vină să lupte pe terenul electoral cu armele care ne stau la dispoziție tuturor și încearcă prin combinații de culise să acapareze Timișul și Timișoara, ori ele au spirit liber încă de dinainte de 1989 și nu va putea îngenunchea, tranzacționa ca la piață”, a mai șeful PNL Timiș.

Alin Nica a fost întrebat dacă ia în calcul să candideze totuși și dacă este tentantă oferta discutată cu Ludovic Orban. ”Eu am mai spus și o repet, mă bat până la capăt pentru PNL, vreau să rămân în PNL, dar evident că dacă colegii mei aleg să se despartă de mine, eu trebuie să urmez calea liberală în continuare și calea unui proiect de dreapta. Categoric nu voi face campanie pentru Alfred Simonis și voi candida în continuare în Timiș”, a răspuns liderul CJ Timiș.

ADVERTISEMENT