News

Preț scandalos! Cât costă un kilogram din primele cireșe apărute în piață, azi

09.03.2021 | 11:07
Pret scandalos Cat costa un kilogram din primele cirese aparute in piata azi
Preț scandalos! Cât costă un kilogram din primele cireșe apărute în piață, azi Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Preț scandalos! Primele cireșe au apărut deja pe piață, dar prețul afișat la rafturi este unul exorbitant. 

Un kilogram se vinde cu 250 de lei în piața Băneasa. Fructele provin din Tasmania și pot fi considerate produse „de lux”. Sunt cele mai scumpe alimente prezente pe tarabele vânzătorilor.

ADVERTISEMENT

Până la apariția cireșelor românești, în lunile mai și iunie, pofticioșii pot achiziționa fructele provenite tocmai din Australia. Desigur, doar cei cu portofele pline o pot face.

Preț scandalos! Cât costă un kilogram din primele cireșe apărute în piață, azi

tarabă fructe
Prețul exorbitant al cireșelor

Prețul unui kilogram de cireșe este unul de patru ori mai mare decât cel al unuia de mango, de exemplu, importat din Peru. Și alte fructe exotice sunt mai ieftine.

ADVERTISEMENT
Prețul exorbitant al cireșelor
Prețul exorbitant al cireșelor

Un kilogram de Papaya se vinde cu 90 de lei. Pentru fructul pasiunii, românii scot din buzunar doar 80 de lei pe kilogram.

Rambutanul, unul dintre fructele exotice destul de rare pe piața românească, se vinde cu 120 de lei pe kilogram. Nici căpșunii nu se pot compara la costuri, fiind vânduți cu prețuri între 18 și 25 de lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT

În plus, prețul cireșelor depășește cu mult prețurile alimetelor din carne. De exemplu, la aceeași sumă de bani, românii pot cumpăra 10 kilograme de ceafă de porc sau 15 kilograme de piert de pui.

Totuși, aceste fructe sunt bogate în vitamine și fibre. Ele sunt recomandate de nutriționiști pentru numeroasele beneficii aduse sănătății. „Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere,”explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

„Ciresele stimulează şi susţin imunitatea naturală organismului şi reglează funcţia sistemului digestiv (au rol în reglarea procesului de fermentatie intestinală), prin conţinutul ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. S-a dovedit că deteriorarea celulelor, în urma acţiunii radicalilor liberi, accelerează procesul de îmbătrânire. Graţie continutului ridicat de potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent. Pentru că sunt bogate în provitamina A, cireşele contribuie la creşterea acuităţii vizuale şi menţin sănătatea ţesuturilor (piele, mucoase, epiteliu)”, a explicat și dr. Daniela Stan, medic de familie, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT