Sport

Preţul final pentru operaţiunea “transferul lui Erling Haaland”! Suma poate ajunge la aproape jumătate de miliard de euro

Erling Haaland este unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti ai momentului, iar preţul final al unui eventual transfer poate ajunge la aproape jumătate de miliard de euro.
19.11.2021 | 09:27
Pretul final pentru operatiunea transferul lui Erling Haaland Suma poate ajunge la aproape jumatate de miliard de euro
S-a aflat preţul final pentru transferul lui Erling Haaland
ADVERTISEMENT

Marile cluburi din Europa încep să-şi facă strategiile pentru următoarele două perioade de transferuri, iar Erling Haaland este una dintre ţinte. Real Madrid, Manchester City, Liverpool, PSG sau Bayern Munchen sunt atente la internaţionalul norvegian, iar acum s-a aflat preţul final al operaţiunii.

Preţul final pentru transferul lui Erling Haaland. Câţi bani primeşte fiecare parte implicată în afacere

Erling Haaland a fost transferat de Borussia Dortmund, în decembrie 2019, când RB Salzburg primea 20.000.000 de euro în schimbul atacantului norvegian. Acum, nemţii vor în jur de 100.000.000 de euro pentru fotbalistul de 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Pe lângă suma de transfer, în operaţiune va intra şi salariul pe care Erling Haaland îl va avea la viitoarea echipă. Mino Raiola, impresarul jucătorului, vrea un contract pe cinci ani, cu un salariu stagional de 50.000.000 de euro. Astfel, viitoarea echipă a norvegianului trebuie să mai plătească încă 250.000.000 de euro.

În plus, contractul lui Erling Haaland ar urma să beneficieze de anumite clauze prin care să primească şi mai mulţi bani, în funcţie de performanţele individuale (Balon de Aur, titlu de golgeter, număr de meciuri jucate), dar şi alături de echipă (titluri, Liga Campionilor). Astfel, atacantul de 21 de ani ar putea să primească încă 50.000.000 de euro în cinci ani.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, în afacere intră şi câteva comisioane importante. Mino Raiola şi tatăl fotbalistului vor câte 20.000.000 de euro, aşa cum au anunţat jurnaliştii de la RAC 1. Dacă tragem linie, toată afacerea va ajunge la 440.000.000 de euro, aproape jumătate de miliard de euro.

Borussia Dortmund speră ca Erling Haaland să rămână până la finalul contractului

Erling Haaland mai are contract până în vara anului 2024, iar conducătorii Borussiei Dortmund speră ca norvegianul să joace până la finalul acordului pe “Westfalenstadion”.

ADVERTISEMENT

“Încercăm să îl facem pe Erling Haaland să simtă că Borussia Dortmund este în continuare una dintre cele mai bune opțiuni ale sale. Să creadă că se poate dezvolta în continuare aici. Poate încă mai putem să îl convingem.

Vom lupta pentru el, vom încerca orice variantă. Încă nu ne-a refuzat. Avem nevoie de el pentru o perioadă mai lungă de timp. Poate chiar mai mult decât vă imaginați”, a declarat Sebastian Kehl, fost jucător al Borussiei Dortmund, care acum face parte din conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Şanse mici ca Erling Haaland să ajungă la Bayern Munchen

Oficialii lui Bayern Munchen au anunţat că iau în calcul un transfer al lui Erling Haaland, însă Volker Struth, cunoscut impresar din Germania, susţine că şansele sunt mici ca atacantul de 21 de ani să ajungă la campioana din Bundesliga.

“Chiar dacă Bayern Munchen ar avea bani, nu ar face acest transfer. Tot iadul s-ar dezlănţui dacă un jucător din Germania ar câştiga 50 de milioane euro”, a spus Volker Struth.

În actualul sezon, Erling Haaland a marcat 13 goluri în 10 meciuri, însă are şanse reduse să mai joace în acest an pentru Borussia Dortmund. Norvegianul s-a accidentat în meciul cu Ajax, disputat pe 19 octombrie, şi a fost indisponibil de atunci.

“Din ce înțeleg, din ce mi se spune, Erling Haaland a jucat ultimul meci din 2021. Va munci din greu să se recupereze rapid, dar are nevoie de timp”, dezvăluia Jan Aage Fjortoft, fost internaţional norvegian.

ADVERTISEMENT