Life

Prețul chiriilor în București a luat-o razna. Câți bani trebuie să dai pentru a sta într-o banală garsonieră

Costul chiriilor din Capitală a crescut alarmant. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru o simplă garsonieră.
11.05.2023 | 08:18
Pretul chiriilor in Bucuresti a luato razna Cati bani trebuie sa dai pentru a sta intro banala garsoniera
Costul chiriilor din Capitală a crescut alarmant. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru o simplă garsonieră. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Prețul chiriilor în București a luat-o razna în ultima perioadă. Câți bani trebuie să dai pentru a sta într-o banală garsonieră perioada aceasta. Care sunt vehiculările făcute de unele platforme de imobiliare din țara noastră.

Costul chiriilor din Capitală a crescut alarmant. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru o simplă garsonieră

Costul chiriilor din Capitală a crescut alarmant în luna aprilie, chiar dacă în martie acestea păreau să stagneze. Sumele pe care trebuie să le scoată românii din buzunar pentru o simplă garsonieră nu sunt deloc mici.

ADVERTISEMENT

Potrivit startupcafe.ro, cea mai mare creștere a acestor tipuri de imobiliare a fost în sectorul 5 din București. În această zonă prețurile au crescut cu 13% față de luna martie, ceea ce înseamnă că au trecut de la 266 euro la 300 euro.

Pe de altă parte, în același sector, cea mai mare scădere s-a înregistrat la apartamentele cu 4 camere, unde prețul mediu a ajuns la 650 de euro, după ce în luna martie proprietarii cereau o chirie în valoare de 800 de euro.

ADVERTISEMENT

În celelalte sectoare din Capitală prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere sunt de 300 de euro, singura excepție fiind sectorul 1 care are o medie de 390 de euro. Apartamentele cu două camere se închiriază cu prețuri medii între 400 și 600 de euro.

De asemenea, apartamentele de trei camere au prețuri medii cuprinse între 490 și 950 de euro, suma din urmă fiind pentru proprietățile din sectorul 1. Locuințele cu 4 camere se închiriază cu sume între 550 și 1.900 de euro.

ADVERTISEMENT

Garsoniere, la prețul unui apartament de 2 camere

Garsonierele au ajuns să se închirieze în momentul de față la prețul unui apartament de 2 camere, în condițiile în care suprafața nu este una foarte mare. Din fericire, aceste locuințe sunt cele care își găsesc cel mai ușor chiriaș.

În altă ordine de idei, prețul unor astfel de proprietăți a fost constant în luna aprilie, comparativ cu luna anterioară în multe dintre orașele din România. Cele mai mari scăderi au avut loc în Craiova, la locuințele de 2 camere.

ADVERTISEMENT

Prețul mediu solicitat de români este cu aproximativ 6% mai mic. De asemenea, în orașul Constanța, în cazul acelorași proprietăți, de o singură cameră, prețul mediu a scăzut cu 5%. Cele mai mari creșteri au fost în Arad, la apartamentele cu 2 camere.

ADVERTISEMENT