News

Previziune sumbră a bărbatului care a pierit după explozia de la Crevedia: ”Mi-a spus că o să moară de la bombele alea”

Exploziile de la Crevedia au șocat întreaga țară, au rănit peste 50 de oameni și a dus în mormânt doi soți, care trăiau mereu cu spaima că se va ajunge aici.
28.08.2023 | 18:22
Previziune sumbra a barbatului care a pierit dupa explozia de la Crevedia Mia spus ca o sa moara de la bombele alea
Previziune sumbră a bărbatului care a pierit după explozia de la Crevedia: ”Mi-a spus că o să moară de la bombele alea”
ADVERTISEMENT

Fiul care acum se pregătește să-și îngroape ambii părinți spune că tatăl său era convins că ceva rău se va întâmpla o zi la această stație GPL, pentru că mirosea a gaz mereu. Mai mult, familia îndurerată a făcut de mai multe ori plângeri la autorități, semnalând acest miros de gaz, însă au fost ignorați mereu.

Previziune sumbră a bărbatului care a pierit după explozia de la Crevedia

Acum, mama băiatului a murit în explozie, arsă, iar soțul său a murit de infarct când a văzut-o. Potrivit Antena 3, fiul lui Ionel și Florica Barbu, Sorin Barbu, s-a plâns că autoritățile i-au ignorat mereu părinții atunci când aceștia s-au plâns că locuiesc lângă o bombă cu ceas, care le va curma într-o zi viața.

ADVERTISEMENT

“Știu de la părinții mei că au spus că au făcut sesizări, dar nu știu să vă zic unde și cum a făcut. Îmi spunea că mirosea a gaz când se transfera dintr-o parte în alta. Ei erau în curte, tata venea de la muncă. Mi-a spus că o să moară de la bombele alea care sunt acolo, nu cisterne, ci bombe. Vinovați sunt cei i-au lăsat să funcționeze acolo”, a declarat Sorin Barbu.

Cum s-a întâmplat și după Colectiv, atenția publică s-a îndreptat spre șeful DSU Raed Arafat, cel care a declarat că acest accident se aseamănă mai mult cu tragedia de la Mihăilești decât cu cazul Colectiv. Arafat nu pare impresionat de faptul că țara noastră are doar 6 paturi de arși, pentru că în țări mai mare situațiile sunt similare.

ADVERTISEMENT

”Sunt ţări mult mai mari decât România şi posibilitatea de oferire de locuri a fost zece, două, trei, patru, pentru că asta este problemă cu paturile pentru arşi peste tot, indiferent câte faci în astfel de situaţie, cum era situaţia de astăzi, cum era situaţia când am avut 150 şi ceva de de răniţi la Colectiv, atunci clar că trebuie să decongestionezi într-o formă sau alta.

Numai că de această dată şi nu putem să o comparăm, nu se compară, nu e un incident egal cu ce a fost la Colectiv, mai degrabă cu ce a fost la Mihăileşti”, declarat Arafat. Liderul DSU face referire la incidentul din 2004 de la Mihăilești, când 18 persoane au murit, printre care 7 pompieri și 2 jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Totodată, 13 oameni au ajuns atunci la spital după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat pe șosea. Totodată, Raed Arafat a remarcat cum transferurile de pacienți s-au făcut mult mai rapid de această dată, comparativ cu cazul colectiv, pentru că ”s-au creat mecanisme la nivelul protecţiei civile europene, care ne-au permis să acţionăm mult mai rapid”.

”De la activare au fost discuţii, discuţii între noi şi diferite ţări, discuţii la nivelul comisiei şi s-au creat mecanisme clare pentru multiple victime, pentru arşi în mod deosebit. Există şi echipă de evaluare. Dacă noi nu-i transferam în primele 24 de ore, altă abordare era să vină o echipă de evaluare, dar atunci transferul întârzia. Şi atunci noi ne-am bazat pe locurile oferite şi medicii noştri care au ales cei care trebuie să plece şi au fost trimişi”, a adăugat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

În concluzie, Raed Arafat a transmis că doar ancheta va stabili cine se face vinovat de tragedie. ”Când se întâmplă aşa ceva trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat şi condiţiile care au produs accidentul, cine l-a generat sau cum a fost generat. Un lucru este evident, nu a fost respectată legislaţia, nu au fost respectate condiţiile. Este o staţie care legal este închisă. Au comunicat ei că nu mai au activităţi, dar după care nu ştiu ce alte subterfugii au găsit ca să nu mai fie în competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Deci aici trebuie văzut ce s-a făcut acolo şi asta nu mai e treaba noastră. Este treaba procuraturii să verifice ce a fost, care sunt responsabilităţile clare şi cui trebuie să fie adresate aceste responsabilităţi care au dus în final la apariţia acestei tragedii. În final, pompierii nu au făcut decât să reacţioneze, să controleze o situaţie, adică au reacţionat după ce cineva nu a respectat regulile şi după ce a apărut prima explozie”, a concluzionat șeful DSU.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română