Sport

Prezentarea lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr, mai tare ca finala Cupei Mondiale! Peste 3 miliarde de oameni au urmărit evenimentul

”Rege” pe rețelele sociale, Cristiano Ronaldo a izbutit o nouă performanță cu ocazia prezentării la Al Nassr, aceasta depășind la capitolul audiență finala Cupei Mondiale
06.01.2023 | 22:05
Prezentarea lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr mai tare ca finala Cupei Mondiale Peste 3 miliarde de oameni au urmarit evenimentul
Prezentarea lui Cristiano Ronaldo a avut o audiența superioară celei înregistrate de finala Cupei Mondiale din Qatar. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a spus adio Europei și a semnat cu saudiții de la Al-Nassr, care îl plătesc regește: 200 de milioane de euro pe sezon. Însă, așa cum s-a întâmplat și la precedentele grupări la care a evoluat portughezul, sosirea sa înseamnă o lovitură de imagine pentru clubul saudit. Dovadă stă fie și numai impactul pe care l-a avut prezentarea sa oficială.

3 miliarde de persoane au urmărit prezentarea lui Cristiano Ronaldo

Prezentarea oficială a lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr s-a desfășurat cu casa închisă pe arena clubului, Mrsool Park. Și a fost transmisă live la TV, dar și pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Și, impactul evenimentului a fost uriaș. Potrivit informațiilor publicate de jurnalistul Pedro Sepúlveda, peste 3 miliarde de persoane au vizionat festivitatea pe 40 de canale din întreaga lume.

O cifră uluitoare. Și care, potrivit datelor furnizate de aceeași sursă, a depășit ca impact finala ultimei Cupe Mondiale, Argentina – Franța.

ADVERTISEMENT

Evident, această audiență record a avut impact și asupra încasărilor din publicitate. Însă, pentru moment, cifrele referitoare la acest capitol nu au fost făcute publice.

Creștere uriașă de audiență pe rețelele sociale și pentru Al Nassr

Așa cum s-a întâmplat și la Juventus sau Manchester United, sosirea lui Cristiano Ronaldo i-a ajutat la capitolul imagine și pe cei de la Al Nassr. Dovadă vânzările record înregistrate de magazinul clubului. Dar și impactul în social media.

ADVERTISEMENT

Înainte de venirea portughezului, contul de Instagram al clubului avea aproximativ 867 de mii de urmăritori. În numai 24 de ore după oficializarea transferului, pe Instagram se înregistrase deja o creștere de aproape 6 ori, până la 4,7 milioane. Pentru ca astăzi cifra să fie de 10,3 milioane.

În plus, postarea prin care a fost anunțat transferul a fost vizualizată de 33,6 milioane de persoane. Iar 1,3 milioane au interacționat cu un comentariu.

ADVERTISEMENT

Și pe Twitter creșterea a fost impresionantă. De la sub 500.000 de urmăritori, contul celor de la Al Nassr a ajuns astăzi la 3,8 milioane. Iar postarea cu prezentarea jucătorului a strâns 3,3 milioane de vizualizări.

ADVERTISEMENT