News

Prietena șoferului drogat din 2 Mai, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni acum 5 ani. Rebecca, diagnosticată cu tulburări psihice

Rebecca Lăzărescu, prietena lui Vlad Pascu, a fost victima unui accident rutier petrecut în urmă cu cinci ani, pe o trecere de pietoni din București.
31.08.2023 | 16:03
Prietena soferului drogat din 2 Mai lovita de o masina pe trecerea de pietoni acum 5 ani Rebecca diagnosticata cu tulburari psihice
Vlad Pascu și prietena sa, Rebecca, erau vedete pe paginile de socializare. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Instagram Vlad Pascu, Facebook Rebecca Lăzărescu
ADVERTISEMENT

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat accidentul rutier din stațiunea 2 Mai, în urma căruia au decedat doi studenți, iar trei prieteni de-ai lor au fost internați în spital, se află în arest preventiv. El este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

Prietena lui Vlad Pascu avea 12 ani atunci când s-a petrecut accidentul

Pascu a fost audiat de DIICOT în dosarul în care este cercetat pentru deținere de droguri. Între timp, ancheta declanșată de Ministerul Afacerilor Interne a devoalat erorile comise de oamenii legii în noaptea incidentului, aceștia fiind doi ofițeri, doi agenți și un dispecer. Pe 29 august, la 10 zile de la producerea accidentului, și-a dat demisia și Adrian Glugă, șeful Poliției din Constanța.

ADVERTISEMENT

După accident, în spațiul public au apărut diverse filmări cu Vlad Pascu, în care acesta apărea alături de prietena sa, Rebecca, în timp ce pregăteau niște joint-uri și spuneau „Noi suntem oxicomani, nu toxicomani”. Ulterior, Rebecca a postat un mesaj halucinant pe paginile de socializare: „Da, măi, eu îl susțin. E fratele meu. Să mai omoare pe cine vrea.”

Rebecca, fiica Simonei Lăzărescu, consilier principal la Primăria Sectorului 1, a fost și ea victima unui accident rutier petrecut în 2018, fiind lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. La momentul accidentului, prietena lui Vlad Pascu avea doar 12 ani. Pe 4 iunie 2020, mama Rebeccăi, în calitate de reprezentant legal al acesteia, a dat în judecată compania la care era asigurat șoferul care a provocat accidentul, cerând daune  morale.

ADVERTISEMENT

Obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul București este “litigii cu profesionișii”, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. “Reclamanta a arătat, în esenţă, că, la data de 18.06.2018, numitul…., conducător al autovehiculului cu nr. de înmatriculare…, a produs, din culpa sa, un accident de circulaţie, care a avut drept consecinţă vătămarea corporală a minorei Lăzărescu Rebecca Ioana. Accidentul rutier a avut loc pe trecerea de pietoni de pe str. … din sectorul 1, Bucureşti.”, se arată în dosar.

Prietena lui Vlad Pascu a suferit mai multe fracturi

Accidentul rutier nu a fost constatat de poliţia rutieră printr-un proces-verbal de constatare, dosarul cauzei fiind deschis la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la plângerea prealabilă formulată de mama Rebeccăi. „La data producerii accidentului, minora avea doar 12 ani şi a suferit vătămări corporale pentru vindecarea cărora au fost necesare îngrijiri medicale timp de 70-75 zile, timp în care s-a aflat în mod evident în imposibilitatea de a efectua activităţile specifice vârstei şi de a se bucura de copilărie”, se mai menționează în dosar.

ADVERTISEMENT

Rebecca Lăzărescu a suferit multiple leziuni, care au necesitat numai puțin de zece zile de spitalizare. “A fost internată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „####### ############”, în intervalul de timp 18.06.2018-27.06.2018, prezentând următoarele leziuni traumatice: „fractură a extremităţii superioare a humerusului, fractură a ilionului, fractura a pubisului, fractura de ischion, fractura a craniului şi a oaselor feţei, hemoragie subarahnoidă traumatică, comoţie, contuzie a peretelui abdominal, contuzie a toracelui, leziune superficială a abdomenului, zonei inferioare a spatelui şi pelvisului, contuzie a gleznei, anemie, alte tulburări hidrice şi electrolitice, plagă deschisă a membrului superior”, au mai arătat judecătorii.

Din dosarul consultat de FANATIK reiese că leziunile i-au provocat Rebeccăi tulburări psihice, care au avut un efect îndelungat. “În urma acestui accident, minora a rămas cu mai multe cicatrici, o cicatrice liniară de 8/0.7 cm pe braţul stâng, una pe cotul stâng, de 2/0,5 cm, şi una la nivelul piciorului stâng, de 0,5/0,4 cm., care au o mare influenţă asupra psihicului acesteia, născând complexe şi frustrări care sunt de natură să îi afecteze percepţia asupra propriei persoane şi, a fortiori, relaţionarea cu ceilalţi. La ultimul control medical efectuat, minora acuza cefalee frontală, un simptom de neignorat apărut în urma acestui eveniment, ce poate avea un impact negativ major asupra concentrării la şcoală, cauzând probleme de învăţare, tulburări psiho-comportamentale şi anxietate”, se relatează în dosar.

ADVERTISEMENT

Mama Rebeccăi a cerut daune morale de 50.000 lei, dar a primit doar 25.000 lei

Efectele negative pe plan fizic și psihic suferite de fiica sa din cauza accidentului au determinat-o pe Simona Lăzărescu să ceară daune morale în valoare de 50.000 lei, mai ales că Rebecca a avut nevoie de aproape două luni de îngrijiri medicale. „S-a conchis că minora a suferit un impact emoţional puternic ca urmare a acestui accident rutier, care a marcat-o, perturbându-i echilibrul afectiv şi manifestându-se vizibil în relaţionarea sa cu cei din jur. În motivare, pârâta a arătat, în esenţă, că suma de 50.000 lei, cu titlu de daune morale, ar reprezenta o compensaţie adecvată a prejudiciului moral înregistrat de reclamantă în urma accidentului, având în vedere faptul că leziunile reclamantei au necesitat 70-75 zile de îngrijiri medicale și nu au fost de natură să pună în primejdie viața victimei.”, se mai scrie în dosar.

Pe 18 decembrie 2020, Tribunalul București a decis ca daunele morale plătite de compania de asigurări să fie de 25.000 lei, jumătate din suma pretinsă de mama Rebeccăi: “Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 25.000 lei, reprezentând daune morale. Obligă pârâta să plătească reclamantei, cu titlu de cheltuieli de judecată, suma de 1.000 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi suma de 4.165 lei, reprezentând onorariu de avocat. Obligă pârâta la plata către stat a sumei de 1.505 lei, reprezentând partea din taxa judiciară de timbru aferentă pretenţiilor admise pentru care reclamanta a beneficiat de ajutor public judiciar”. Compania de asigurări nu a formulat apel.

În prezent, Rebecca Lăzărescu are calitatea de inculpat într-un dosar al cărui obiect este „lipsirea de libertate mod ilegal”, înregistrat la Tribunalul București pe 2 august 2023. Prietena lui Vlad Pascu și alți șase tineri sunt acuzați că ar fi atacat și sechestrat un băiat care avea asupra lui un portofel electronic cu Bitcoin. Ca „parte responsabilă civilmente” figurează în dosar și părinții adolescenților, printre care se numără și mama Rebeccăi. Nu a fost stabilit, încă, primul termen al dosarului.

ADVERTISEMENT