Sport

Prima decizie pe care a luat-o Hermannstadt după ce Alhassan a semnat cu FCSB. Ce se întâmplă cu ghanezul. Exclusiv

Conducerea sibienilor și antrenorul Marius Măldărășanu au decis să nu-l folosească finalmente pe african la partida cu FCSB pentru ”a nu expune inutil pe nimeni”.
12.12.2023 | 22:35
Prima decizie pe care a luato Hermannstadt dupa ce Alhassan a semnat cu FCSB Ce se intampla cu ghanezul Exclusiv
Prima decizie pe care a luat-o Hermannstadt după ce Alhassan a semnat cu FCSB. Ce se întâmplă cu ghanezul. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a declarat că transferul lui Baba Alhassan la FCSB a fost definitivat. Vestea momentului vine însă de la Sibiu, unde conducerea și staff-ul tehnic au luat decizia finală cu privire la statutul ghanezului pentru meciul direct programat sâmbătă seara, în Capitală. Astfel, Hermannstadt se sucește în ”afacerea Alhassan” în sensul că mijlocașul african nu va fi folosit contra liderului!

Hermannstadt schimbă foaia după transferul lui Baba Alhassan al FCSB: ”Nu are sens să ne expunem”

”Am cântărit situația și am ajuns la concluzia că e mai bine și pentru jucător, și pentru club să nu intre cu FCSB. E adevărat că avusesem o altă abordare înainte, dar lucrurile au avansat între timp, a efectuat deja și vizita medicală, nu mai e vorba doar de niște tratative.

ADVERTISEMENT

Nu are sens să ne expunem, pentru că, Doamne-ferește!, poate face o greșeală umană și să iasă apoi discuții nepotrivite”, a explicat antrenorul principal al lui Hermannstadt, Marius Măldărășanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

El a explicat că, oricum, fotbalistul se confruntă și cu ușoare probleme medicale de natură musculară și va reintra la pregătire abia miercuri. ”Vom lua decizia dacă va fi măcar în lot cu FCSB, pe bancă, sau nu vom conta deloc pe el în etapa următoare”, a mai subliniat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Schimbare de strategie la 180 de grade

Inițial, când au apărut primele discuții serioase vizavi de trecerea fotbalistului la FCSB, dezvăluite de Gigi Becali în exclusivitate la FANATIK, Marius Măldărășanu anunțase că tratativele nu-l împiedică să-l bage pe Alhassan împotriva lui Coman și compania. Adică împotriva viitorilor săi coechipieri. Dar rapiditatea cu care s-au mișcat negocierile a determinat clubul să schimbe optica la 180 de grade.

”A avut o cădere, dar e un jucător care ne ajută. Ne vom baza pe el până la final. Chiar dacă e o realitate că suntem în discuții cu FCSB, va evolua contra lor. E un jucător puternic mental, dar e la Hermannstadt, are liniște.

ADVERTISEMENT

Au fost momente în care a jucat destul de rău, dar eu îl țineam în echipă. Conducerea l-a susținut. Acolo sunt alte cerințe, altă presiune, depinde de el, dar e destul de bine mental”, spunea Măldărășanu în urmă cu două zile, într-o intervenție la Digi Sport.

Pe Alhassan îl așteaptă ”probă la locul de muncă”

Gigi Becali va plăti 600.000 de euro pentru a-l recruta pe Baba Alhassan, iar sibienii vor păstra și un procent de 20% din drepturile asupra ghanezului.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ar urma să semneze un contract pe trei ani, cu drept de opțiune pentru încă două sezoane. Patronul din Berceni a avertizat însă că noii cooptați în lot vor trece prin niște filtre rapide până la finalul actualului campionat.

”E posibil să mai aduc doi-trei, nu știu. Eu așa o să fac. Vreau să dea probă la locul de muncă. Ia intră, mă! Să te vedem, ce faci tu, măi, Phelipe? Nu, hai la revedere. Ce faci, mă, Baba Alhassan? Hai la revedere. Nu ai ce să faci, tu nu vezi?”, a anunțat Becali, sugerând că atât mijlocașul lui Hermannstadt, cât și brazilianul Luis Phelippe, luat de la Iași, vor traversa în prima jumătate a lui 2024 testul de rezistență la FCSB.

  • 18 meciuri a jucat Baba Alhassan pentru Hermannstadt în actualul sezon, reușind să marcheze de două ori
  • 750.000 de euro e cota lui Alhassan pe portalul de specialitate transfermarkt.com, iar salariul lui la FCSB ar urma să fie 10.000 de euro pe lună
ADVERTISEMENT
Tags:
1,29 este cota BETANO pentru pronosticul „șansă dublă: 12” la meciul FCSB - Hermannstadt