ADVERTISEMENT
News

Prima înfruntare dintre Traian Băsescu și Gabriela Firea: ”Programul dv. e atât de slab că mi-ar fi rușine să-i spun program”

Autor: Adrian Ilie | 17.09.2020 | 23:27
Prima înfruntare dintre Traian Băsescu și Gabriela Firea: ”Programul dv. e atât de slab că mi-ar fi rușine să-i spun program”
Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Generală/ Foto - Inquam - Octav Ganea

Traian Băsescu și Gabriela Firea au avut, joi seara, la România TV, o primă confruntare pe teme electorale. Cum disputa a avut loc doar pe cale telefonică, cei doi au convenit ca staffurile lor să discute detaliile pentru o dezbatere care să aibă loc la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Haide să ne întâlnim mâine seară să discutăm despre București. Să-i anunțăm pe ziariști că suntem amândoi într-un loc, pentru o conferință de presă. Sala de consiliu de la primărie o știu și eu și dv. Îl chemăm și pe Nicușor Dan”, s-a adresat Traian Băsescu (PMP) adversarei sale susținută de PSD.

Gabriela Firea s-a arătat dispusă la o asemenea înfruntare, însă dialogul dintre cei doi a devenit tensionat, Traian Băsescu fiind primul care a început să-și atace contracandidata. ”Hai să ne vedem la Primăria Capitalei să vă arăt și cât de coruptă sunteți și că nu știți să gestionați Bucureștiul”, a spus Băsescu.

Mergeți într-o zonă care nu vă onorează. Ar trebui să indicați fapta de corupție (…) Vă aștept în dezbatere să spuneți care sunt realizările dumneavoastră ca primar. Cu mare drag vă aștept la primărie, dar nu este corect să ieșiți în spațiul public să spuneți lucruri care nu sunt adevărate”, a replicat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Programul dumneavoastră este atât de slab că mi-ar fi rușine să-i spun program. Ați devenit primarul care, în loc să spună ‘am făcut’, spune ‘am cumpărat’”, a mai spus Băsescu.

Nicușor Dan, lăsat în ofsaid de către Băsescu și Firea

O eventuală înțelegere între Traian Băsescu și Gabriela Firea pentru o dezbatere electorală directă l-ar pune într-o situație dificilă pe Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, care a propus o dezbatere electorală la care să participe doar el și Firea.

Suntem în turul II, ce mai! Doar doi candidați au șanse să câștige primăria”, a declarat Nicușor Dan, joi seară, referindu-se la faptul alegerile se desfășoară într-un singur tur în care candidatul cu cele mai multe voturi câștigă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care principalii săi adversari cad de acord, el fie va trebui să accepte o dezbatere televizată în trei, fie să nu participe deloc, fapt care ar putea avea consecințe asupra scorului său electoral.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!