Fotbal international

Război total: Barcelona a ignorat absența lui Messi de la primul antrenament! Update

31.08.2020 | 22:30
Razboi total Barcelona a ignorat absenta lui Messi de la primul antrenament Update
ADVERTISEMENT

Știrea conform căreia Lionel Messi va pleca de la FC Barcelona a produs un cutremur în lumea fotbalului și în special în ceea ce-i privește pe fanii echipei.

Jucătorul din Argentina le-a transmis catalanilor printr-un fax că nu vrea să mai stea pe Camp Nou, iar acest lucru a produs un adevărat haos la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Suporterii catalanilor și oamenii importanți din fotbal au dorit demisia președintelui Josep Maria Bartomeu, totul în tentativa de a-l convinge pe starul argentinian să rămână la echipă.


UPDATE, 31 august, ora 22:30 / Leo Messi a absentat, luni, de la primul antrenament condus de Ronald Koeman, dar oficialii Barcelonei au ignorat acest fapt.

ADVERTISEMENT

Clubul catalan nu a scris nimic legat de absența lui Messi, deși despre Ivan Rakitic s-a specificat faptul că a absentat. ”După testele PCR de duminică, jucătorii s-au antrenat pentru prima oară sub comanda lui Ronald Koeman.

19 fotbaliști au fost prezenți la baza de antrenament: Pique, Suarez, O. Dembele, Neto, Jordi Alba, S. Roberto, Vidal, Junior, Rafinha, O. Busquets, Matheus F., M. Wague, R. Araujo, Akieme, J. Cuenca, Konrad, Ilaix Moriba, Monchu și Arnau Tenas.

ADVERTISEMENT

Jucătorii s-au pregătit în două grupuri separate. Ivan Rakitic a primit permisiunea de a lipsi de la antrenament. Următoarea sesiune de pregătire va avea loc marți dimineață”, se arată în comunicatul emis de FC Barcelona.


UPDATE, 30 august, ora 12:11 / Toți fotbaliștii Barcelonei au fost chemați duminică dimineața la baza de cantonament pentru efectuarea vizitei medicale și a testelor PCR pentru coronavirus. Jucătorii era programați să intre câte doi în cabinetul medical, la ora 10:15 (ora locală) fiind așteptată perechea Leo Messi – Luis Suarez. S-a prezentat doar uruguayanul, starul argentinian lipsind, așa cum anunțaseră cu o seară înainte reprezentanții săi.

ADVERTISEMENT

În urma acestui refuz de a se prezenta la echipă, este tot mai clar faptul că între Messi și Barcelona nu mai există cale de împăcare, rămânând de pus la punct doar aspectelel financiare ale despărțirii.


UPDATE, 29 august, ora 20:11 / Leo Messi este hotărât să plece de la Barcelona. Conform jurnaliștilor de la sport.es, starul argentinian i-a anunțat pe sefii clubului că nu se va prezenta duminică la centrul de pregătire „Juan Gamper” pentru a fi testat de coronavirus, teste la care vor fi supuși toți jucătorii echipei catalane înainte de reluarea pregătirilor, prevăzută pentru luni.


UPDATE, 26 august, ora 17:07 / O moţiune de cenzură împotriva conducerii clubului FC Barcelona a fost depusă a doua zi după solicitarea atacantului Lionel Messi de a părăsi gruparea catalană.

”Tocmai am depus o cerere scrisă pentru a solicita un vot de cenzură împotriva lui Josep Maria Bartomeu şi a tuturor membrilor conducerii sale. Ei nu mai pot sta niciun minut în fruntea clubului”, a scris Jordi Farre, autorul moţiunii, pe contul său de Twitter.

Farre, candidat declarat la preşedinţia clubului și care provine din rândul suporterilor cotizanţi, a apreciat, marţi, într-o declaraţie, că anunţul lui Lionel Messi despre dorinţa lui de a părăsi Barca este ”o dovadă în plus a dezordinii” din cadrul clubului.


”Îl vedem pe Messi ca jucator al Barcelonei”

Bartomeu trebuia să ia parte în această zi la prezentarea oficilaă a noului jucător al Barcei, Trincao, dar din cauza ultimelor întâmplări a decis să nu participe. În locul său a fost prezent secretarul tehnic, Ramon Planes care a vorbit despre situația lui Messi.

“Vestea lui Messi a fost una importantă, însă ceea ce am gândit și am spus în repetate rânduri este că îl vedem pe Messi ca jucător al Barcelonei.

Astăzi a venit Trincao și sperăm să triumfe alături de Messi. Barcelona s-a reconstruit de multe ori de-a lungul istoriei sale și întotdeauna s-a întors în forță. Ideea noastră este sa reconstruim în jurul celui mai bun jucător din lume.

”Lucrăm intern pentru a-l convinge pe Messi”

Trebuie să îi purtăm un respect enorm lui Leo pentru ceea ce este și pentru istoria sa, nu ne gândim la absolut nicio clauză din contract. Relația dintre Messi și Barcelona durează deja de mulți ani, ani de bucurie pentru suporteri. Lucrăm intern pentru a-l convinge pe Messi, căutam cea mai bună soluție pentru el și pentru Barcelona.

Nu este o dispută între Barcelona și Leo, niciunul nu merită asta. Lucrăm să facem o echipă câștigătoare. Nu există nicio diviziune la club, oricine înțelege fotbalul îl vrea aici pentru a câștiga din nou, este un campion.

Messi nu ne-a comunicat ca nu se va prezenta la antrenamente, însă orice dialog va rămâne privat, nu vom anunța ceea ce se vorbește din respect”, a declarat Planes.

ADVERTISEMENT
Tags: