Sport

Prima reacție a ITIA după ce TAS a decis micșorarea pedepsei primite de Simona Halep: ”Așteptăm motivarea integrală”

TAS a decis micșorarea pedepsei primite de Simona Halep, de la patru ani la nouă luni. Românca a reușit să dovedească că nu s-a dopat intenționat cu roxadustat.
05.03.2024 | 19:44
Prima reactie a ITIA dupa ce TAS a decis micsorarea pedepsei primite de Simona Halep Asteptam motivarea integrala
Prima reacție a ITIA după ce TAS a decis micșorarea pedepsei primite de Simona Halep. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

După audierile din luna februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să îi reducă supendarea Simonei Halep, de la 4 ani la 9 luni. Decizia este una definitivă.

Prima reacția a ITIA după ce pedeapsa Simonei Halep a fost redusă

La puțin timp de la verdictul TAS, pe site-ul oficial al Agenției Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a apărut o recție din partea directorului executiv, Karen Moorhouse.

ADVERTISEMENT

“Un element esențial al procesului anti-doping este posibilitatea sportivului de a contesta, iar ITIA respectă atât acest drept, cât și verdictul ulterior. ITIA așteaptă motivarea integrală, pe care o va analiza amplu”, a declarat Karen Moorhouse.

Cum a ajuns Simona Halep să fie supendată

După US Open 2022, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat. La aproape un an de la primirea acestei vești, tenismena a fost notificată că au fost găsite nereguli în pașaportul ei biologic.

ADVERTISEMENT

După ce a primit o suspendare de 4 ani din partea Tribunalului Sport Resolutions, Simona Halep a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În urma unei pauze de 17 luni în care a a încercat să își demonstreze nevinovăția, românca va putea să participe din nou în competițiile de tenis, având în vedere că TAS a decis reducerea pedepsei.

ADVERTISEMENT

Mesajul Simonei Halep după ce a aflat că se poate întoarce pe terenul de tenis

Imediat după ce a aflat că i-a fost ridicată supendarea, Simona Halep a avut un mesaj pentru public. Aceasta era convinsă că TAS o să ia o decizie favorabilă.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată.

ADVERTISEMENT

Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit”, a declarat Simona Halep.

ADVERTISEMENT
Tags: