Sport

Prima reacție a lui Edi Iordănescu după ce România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor: „Cert este un singur lucru”

Edi Iordănescu, selecționerul României, a oferit o primă reacție după ce naționala și-a aflat adversarele din grupele Ligii Națiunilor.
08.02.2024 | 20:17
Prima reactie a lui Edi Iordanescu dupa ce Romania sia aflat adversarele din Liga Natiunilor Cert este un singur lucru
Edi Iordănescu a reacționat după ce România și-a aflat adversarele din grupele Ligii Națiunilor. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a fost repartizată în grupa C2 a Ligii Națiunilor în urma tragerii la sorți care a avut loc joi seară la Paris. „Tricolorii” vor înfrunta Kosovo, Cipru și învingătoarea barajului Lituania/Gibraltar din martie. Edi Iordănescu a anunțat că obiectivul este câștigarea grupei.

Prima reacție a lui Edi Iordănescu după ce România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor: „Cert este un singur lucru”

Parisul a găzduit tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, ediția 2024/2025, care va începe în toamna acestui an. În urma retrogradării din 2022, România a căzut în Divizia C. Cap de serie la tragerea la sorți, România a fost repartizată în Grupa 2 alături de Kosovo, fosta adversară din preliminariile Euro 2024, Cipru și învingătoarea barajului Lituania/Gibraltar.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a oferit o primă reacție și a anunțat că obiectivul principal este câștigarea grupei. Totuși, selecționerul României consideră că este devreme să analizeze adversarii, deoarece în vară vor avea loc mai multe schimbări.

“E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situația multor jucători, atât de la naționala noastră, cât și de la adversare. Va conta mult cât și cum vor juca băieții noștri până la toamnă, dar și fotbaliștii rivalelor noastre din grupă.

ADVERTISEMENT

Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o șansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit FRF.ro.

Edi Iordănescu, focus total pe Euro 2024: „Întreaga mea atenție este în această direcție”

În cazul în care va câștiga grupa de Liga Națiunilor, România va reveni în Liga B în următoarea ediție a competiției. În schimb, ocupanta poziției secunde în grupă va fi nevoită să joace un meci de baraj cu locul 3 din Liga B.

ADVERTISEMENT

„Locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naționala în același eșalon valoric al competiției, Liga C, și pentru ediția următoare”, se mai arată pe site-ul FRF.

Edi Iordănescu a asigurat că toată atenția este îndreptată în această perioadă spre pregătirea Euro 2024 care va avea loc în vară. „Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 și tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final.

ADVERTISEMENT

De la situația îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulți jucători importanți ai naționalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenție este în această direcție”, a mai spus Edi Iordănescu. Selecționerul României nu a fost prezent la Paris pentru tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT