News

Prima țară din UE care instituie carantină obligatorie din cauza variolei maimuței. Câte zile stau în izolare bolnavii

O țară din Uniunea Europeană (UE) a decis să instituie carantină obligatorie din cauza variolei maimuței. Cei depistați cu această infecție vor sta mai multe zile în izolare.
22.05.2022 | 16:22
Prima tara din UE care instituie carantina obligatorie din cauza variolei maimutei Cate zile stau in izolare bolnavii
Belgia, prima țară din Europa care introduce carantină obligatorie din cauza variolei maimuței. Sursa foto: who.int
ADVERTISEMENT

Mai multe țări din Europa au raportat cazuri de infectare cu variola maimuței în ultimele zile. Un stat din UE a decis să intensifice măsurile de protecție.

Belgia, prima țară din Europa care introduce carantină obligatorie din cauza variolei maimuței

Duminică, 22 mai, Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie împotriva variolei maimuței. Măsura vine după ce 14 țări confirmă acum focare ale bolii virale, iar medicii avertizează asupra unei creșteri semnificative a cazurilor.

ADVERTISEMENT

Autoritățile medicale de la Bruxelles spun că cei testați pozitiv la infecție vor trebui să se izoleze până când simptomele se vor ameliora, ceea ce este de așteptat să dureze aproximativ trei săptămâni, notează Metro.co.uk.

Grupul de Evaluare a Riscurilor (RAG) din Belgia și autoritățile sanitare au anunțat, în cursul acestei zile, că cei infectați vor trebui să se izoleze timp de 21 de zile.

ADVERTISEMENT

Belgia a anunțat oficial 3 cazuri de infectare cu variola maimuței

Până în prezent, peste 80 de cazuri cu variola maimuței au fost confirmate în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, SUA, Canada şi Australia.

În ceea ce privește Belgia, primele 3 cazuri au fost anunțate vineri, 20 mai. Acestea sunt legate de un festival din Anvers.

ADVERTISEMENT

”Există motive să presupunem că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival, după cazuri recente în alte țări”, au spus organizatorii festivalului pe site-ul oficial.

Autoritățile sanitare din Belgia au anunțat că cei infectați ar trebui să se autoizoleze timp de trei săptămâni și să evite orice contact fizic.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, Agenția pentru Siguranță Sanitară din Marea Britanie (UKHSA) anunță că numărul noilor cazuri cu această infecție va crește. Un nou bilanț va fi prezentat luni, 23 mai.

Variola maimuței are o perioadă de incubație de 5 până la 21 de zile, astfel că oamenii au fost avertizați să fie vigilenți timp de trei săptămâni după ce au fost expuși în zone unde s-au depistat cazuri.

ADVERTISEMENT