News

Primar din Prahova, reținut de polițiști, alături de alte 16 persoane. Edilul este acuzat că a fraudat alegerile

Primarul comunei Ciorani din Prahova și alte 16 persoane au fost reținute de polițiști. Sunt acuzați că au fraudat alegerile.
10.06.2021 | 17:03
Primar din Prahova retinut de politisti alaturi de alte 16 persoane Edilul este acuzat ca a fraudat alegerile
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Prahova au făcut percheziții de amploare în dimineața zilei de miercuri, 9 iunie. Au fost vizate 18 locații, inclusiv Primăria și casa edilului.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti suspectează că alegerile locale din septembrie 2020 au fost fraudate. Au fost reținute 17 persoane, membrii ai secțiilor de votare și primarul comunei.

ADVERTISEMENT

Primar din Prahova, reținut de polițiști, alături de alte 16 persoane. Edilul este acuzat că a fraudat alegerile

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că primarul Marin Voicu este anchetat pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Ceilalți 16 inculpaţi sunt suspectaţi de falsificarea documentelor şi a evidenţelor electorale.

Toți cei 17 au fost reținuți și duși la audieri. Totuși, judecătorii au decis punerea lor în libertate.

ADVERTISEMENT

Alin Ene, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Ploiesti, a precizat, potrivit sursei citate mai sus, că nu fost dispusă nicio altă măsură preventivă faţă de inculpaţii din acest dosar.

Marin Voicu, fost membru PSD, a candidat pe listele Partidului Național Liberal la alegerile din septembrie 2020. Acesta a câștigat detașat, obținând 83,18% din voturi. Și la Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.

ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare ale procurorilor prahoveni

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a anunțat. printr-un comunicat că 18 percheziții domiciliare au fost efectuate la data de 9 iunie.

În dosar, se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiuni de falsificare documentelor şi evidențelor electorale. Mai exact, alegerile locale ar fi fost fraudate.

ADVERTISEMENT

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea,” se arată în comunicat.

„În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice, Urmează a fi aduse pentru audieri un număr de 17 persoane,” au notat procurorii.

„Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova,” au adăugat.

ADVERTISEMENT