News

Un șofer băut s-a izbit cu mașina într-un stâlp. Bateria și motorul, aruncate la cîțiva metri distanță

Un bucureștean s-a urcat la volan după ce băuse și apoi a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate pe care aproape l-a pus la pământ.
26.12.2023 | 10:56
Un sofer baut sa izbit cu masina intrun stalp Bateria si motorul aruncate la citiva metri distanta
Accident rutier cu doi răniți în Capitală/ Foto: Facebook - ISUBIF
ADVERTISEMENT

Un șofer de 29 de ani din București a provocat un accident rutier, luni seara, pe Șoseaua Alexandriei din București, informează stirileprotv.ro. Bucureșteanul consumase alcool înainte să se urce la volan și a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate.

Se pare că mașina avea viteză mare la momentul impactului întrucât stâlpul a fost aproape pus la pământ, iar mașina a fost distrusă complet. Bateria și motorul autovehiculului au fost aruncate la câțiva metri distanță, iar o roată a sărit cu totul.

ADVERTISEMENT

Șoferul a suferit răni serioase și a avut nevoie de spitalizare, iar pasagerul din dreapta a scăpat doar cu răni superficiale, fiind suficiente îngrijirile primite la locul accidentului. Etilotestul a arătat că șoferul avea 0,77 mg per litru alcool pur în aerul expirat.

Stâlpul a aproape pus la pământ, iar angajații companiei de electricitate au venit și ei la locul accidentului pentru a evalua pagubele. Astfel că, pe lângă sancțiunile date de către polițiștii rutieri, șoferul ar putea avea de suportat și pagubele generate de distrugerea stâlpului.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este singurul accident provocat în aceste zile de către consumul de alcool al șoferilor. Pe 24 decembrie n tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața, după ce autoutilitara în care se afla s-a răsturnat și a rămas suspendată pe DJ 249, între localitățile Măcărești și Prisecani.

La volan se afla un alt tânăr de 21 de ani, care anterior băuse alcool. Se pare că acesta a pierdut controlul asupra volanului, din cauza vitezei excesive. El a intrat într-un parapet metalic și s-a răsturnat de mai multe ori, rămânând suspendat peste șanțul din afara drumului.

ADVERTISEMENT

În dreapta șoferului era bărbatul de 24 de ani, din Iași, pe care echipajele medicale ajunse la fața locului nu au reușit să-l salveze. Conducătorul auto și alți doi pasageri, doi minori în vârsta de 16 ani fiecare, au suferit răni care nu le-au periclitat viața.

Un alt accident grav s-a petrecut, în noaptea de Ajun, în Cluj-Napoca, fiind provocat de un alt șofer beat. Bărbatul a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în mai mulți copaci, după s-a prăbușit de pe un pod și a ajuns în curtea unei case.

ADVERTISEMENT

Trei bărbați au fost răniți în urma acestui accident. „Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au extras unul dintre pasagerii din autoturism, iar echipajele SMURD și SAJ au consultat trei bărbați, în stare de conștiență și cooperanți”, a transmis ISU Cluj.

ADVERTISEMENT