Sport

Primăria Capitalei a anunțat ce sumă alocă pentru curățenia Arenei Naționale! Diferență de aproape cinci milioane de lei față de anul 2020

Primăria Municipiului București a emis caietul de sarcini a achiziției pentru procedura de atribuire a contractului de curățenie pentru Arena Națională.
22.02.2022 | 10:13
Primaria Capitalei a anuntat ce suma aloca pentru curatenia Arenei Nationale Diferenta de aproape cinci milioane de lei fata de anul 2020
Primăria Municipiului București a emis caietul de sarcini a achiziției pentru procedura de atribuire a contractului de curățenie pentru Arena Națională
ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului București a emis caietul de sarcini pe care va trebui să-l aibă în vedere firma care se va ocupa de curățenia interioară-exterioară a Arenei Naționale, dar și a spațiilor verzi din jurul acesteia.

Primăria Capitalei a anunțat ce sumă alocă pentru curățenia Arenei Naționale

Suma de pornirea alocată de Primăria Capitalei, pentru curățenia Arenei Naționale, în acest an, este de aproximativ cinci milioane de lei. Contractul se va întinde până la data de 31 decembrie 2022, cu posibilitatea de prelungire până pe 31 aprilie 2023.

ADVERTISEMENT

Descrierea serviciilor ce vor trebui realizate de firma care se va ocupa de curățenia Arenei Naționale:

„Prestarea serviciilor de curățenie interioarä se va realiza în zone care cuprind pardoseli de beton, gresie, dale de beton, mochete, uși, tâmplărie internă externă, lambriuri, balustrade, glafuri, ferestre cu geamuri, geamuri, scări, lifturi, wc, lavoare, bazine, saune, spații birouri, spații tehnice, vestiare, sală conferință, cabinete medicale, cabinet antidoping, spații administrative, puncte poliție, puncte prim-ajutor, puncte pompieri, chioșcuri, scaune pentru spectatori, fațadă stadion, căi de acces, lojă VIP, terase VIP, hol loja oaspeți, restaurante, zone acces sportivi, zona mass-media, rampe de acces.

ADVERTISEMENT

Serviciile de curățenie interioară se vor realiza pe suprafața spațiilor, de 108.420 mp pentru care se dorește achiziționarea acestora, amplasate astfel:

  • Nivelul U3 (subsol 3) — parcare subterană (190 locuri), spații tehnice, rampe acces teren de joc, cu suprafața construită de: 12.200 mp.
  • Nivelul U2 (subsol 2) — zona sportivi (vestiare), zona mass-media, spații tehnice, cu o suprafață construită de: 11.200 mp.
  • Nivelul U1 (subsol 1 – demisol) – acces sportiv, presa si oaspeți, hol lojă oaspeți, restaurante, terasa VIP, Tribuna, spații tehnice, cu o suprafață construită de: 10.580 mp.
  • Nivel 00(parter) — acces spectatori, galerie de circulație inferioară cu și grupuri sanitare, tribună, lojă, birouri, spații tehnice, cu o suprafață construită de: 16.660 mp.
  • Nivel 01 (etaj 1) — lojă, tribună, spații tehnice, grupuri sanitare, cu o suprafață construită de: 12.680 mp.
  • Nivel 02 (etaj 2) – tribună, galerie de circulatie superioară cu chișcuri și grupuri sanitare, spații tehnice, cu o suprafatä construită de: 14.600 mp.
  • Gradene tribune cu o suprafață construită de 30.500 mp.
  • Chioșcuri cu vânzare (frigidere, vitrină frigorifică și boiler): 62 buc.
  • Nr. obiecte sanitare: 516 vase WC, 354 pisoare, 388 lavoare;
  • Loje etaj (1): 21 buc (40mp) + wc în exteriorul lojei;
  • Lojă etaj (2): 21 buc ( 50mp) + wc în interiorul lojei;
ADVERTISEMENT

Pentru asigurarea serviciilor de curățenie interioară la stadionul Arena Națională, inclusiv pe perioada desfășurării evenimentelor, operatorul economic are obligația:

  • Să asigure personal calificat pentru prestarea acestor servicii solicitate prin caietul de sarcini;
  • Să dețină echipamente/materiale, utilaje profesionale și consumabile, specifice acestor activități, în cantități suficiente, necesare pentru realizarea acestora pe toată durata contractului, inclusiv pe perioada desfășurării evenimentelor pe stadionul Arena Națională.
  • Să presteze serviciile de curățenie pe perioada derulării contractului, înainte, în timpul și după fiecare eveniment ce se va desfășura pe stadionul Arena Națională”.
ADVERTISEMENT

Diferență de aproape cinci milioane de lei față de anul 2020

Potrivit unui material GSP, publicat la începutul lui 2021, Primăria Capitalei a plătit aproximativ două milioane de euro (aproape zece milioane de lei), în 2020, pentru curățenia Arenei Naționale.

Interesant este faptul că, în anul 2020, deși suporterii au avut interzis pe stadion începând cu luna martie, Primăria a scos din buzunar cu aproape cinci milioane de lei mai mult, pentru curățenia celui mai mare stadion din țară, față de suma alocată pentru anul 2022.

  • 235 milioane de euro a costat construcția Arenei Naționale
ADVERTISEMENT